Alina Gorghiu depune moțiune la APCE pe tema exercitării votului în Diaspora

Co-președintele noului PNL, Alina Gorghiu, anunță că, luni, va depune, în cadrul sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), o moțiune pentru o rezoluție referitoare la facilitarea dreptului de vot în Diaspora.

"Intitulată "Voting in Diaspora — making it real", moțiunea ridică întrebarea legitimă dacă guvernele sunt capabile să asigure respectarea drepturilor și libertăților pentru cetățenii din diaspora, în condițiile creșterii gradului de mobilitate a cetățenilor și, implicit, a migrației în creștere.

Din păcate, nu putem să nu observăm că, uneori, cetățenii aflați în afara țării lor de proveniență întâmpină dificultăți majore în a-și exercita dreptul la vot, fie prin lipsa dialogului interguvernamental, fie prin lipsa unei infrastructuri corespunzătoare, fie prin urmărirea unor interese electorale ale guvernelor care organizează alegerile", precizează Alina Gorghiu, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Liderul liberalilor, care face parte din Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, afirmă că, pentru PNL, "introducerea votului prin corespondență în legislația electorală reprezintă prioritatea zero". 

Moțiunea pentru rezoluție se depune cu semnăturile a cel puțin 20 de membri ai Adunării din cel puțin cinci delegații naționale. 

Victor Ponta, alegeri în Diaspora: Modelul francez, de luat în considerare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel