Alina Gorghiu, atac la PSD, înainte de votul în Senat pentru Dan Șova și Darius Vâlcov

Există semnale că PSD se pregătește să ridice un nou zid anti-justiție în cazurile foștilor miniștri Dan Șova și Darius Vâlcov, acuză, marți, într-o postare pe Facebook, co-președintele PNL, Alina Gorghiu, motiv pentru care face apel la senatorii din toate partidele să nu se opună măsurilor cerute de DNA.

Alina Gorghiu critică decizia de luni, din Biroul Permanent, de "a tergiversa votul în plen pentru senatorul Dan Șova" pentru miercuri și precizează că Parlamentul nu este complet de judecată, iar votul pentru cererile DNA privește cursul liber al justiției din România.

"PNL nu se va opune măsurilor cerute de către DNA în cazul senatorilor Șova și Vâlcov, iar votul liberalilor va fi la vedere. Am stabilit, împreună cu senatorii liberali, să luăm măsuri suplimentare pentru ca nimeni să nu poată incrimina PNL, în cazul în care majoritatea parlamentară îi va apăra pe cei suspectați de fapte penale. Avem, încă de zilele trecute, semnale că PSD se pregătește să ridice un nou zid anti-justiție. O dovadă în plus este decizia de luni, din Biroul Permanent, de a tergiversa votul în plen pentru senatorul Șova, pentru ca ambele cereri DNA să fie votate miercuri. Pachetul Șova-Vâlcov este superoferta PSD la imunitate!

Fac un apel la senatorii din toate partidele să înțeleagă că Parlamentul nu este complet de judecată și că votul nu privește vinovăția vreunui ales, ci cursul liber al justiției din România", a scris, marți, pe contul său de socializare, co-președintele PNL, Alina Gorghiu.

Senatorul Cătălin Boboc, preşedintele Comisiei juridice, a anunțat, luni, că plenul Senatului va discuta în şedinţa de miercuri solicitările de arestare preventivă în dosarele lui Dan Șova şi al lui Darius Vâlcov.

Alina Gorghiu, scrisoare deschisă către Victor Ponta

De altfel, Alina Gorghiu, i-a transmis ieri o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, prin care îi solicită acestuia să le ceară parlamentarilor PSD să voteze pentru reținerea și arestarea preventivă a lui Dan Șova și Darius Valcov. De asemenea, liderul PNL atrage atenția și asupra situației în care PSD se va camufla în spatele votului secret, lucru care va avea efect negativ asupra credibilității Romaniei în fața partenerilor săi din UE și NATO.

Alina Gorghiu mai solicita și ca PSD să nu blocheze adoptarea proiectului legislativ al PNL privind simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentarilor, în cursul urmăririi penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta, întrebat de presă cum vor vota parlamentarii PSD, a răspuns: "O să fiţi prezenţi aici, de ce mă întrebaţi pe mine ?".

Totodată, prim-ministrul a susținut că nu a citit scrisoarea liderului PNL, deoarece are "foarte multe responsabilităţi faţă de cetăţenii acestei ţări, să le spună ce face cu Codul Fiscal, cu sănătatea, cu educaţia...".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel