Alina Bica: Cât am fost șefă DIICOT, șoșoteam în casă. Nu ieșeam dezbrăcată din baie

Alina Bica, fosta șefă DIICOT, a acordat primul interviu din arestul la domiciliu.

Ea a făcut o dezvăluire surprinzătoare din perioada în care a fost șefa DIICOT.

Alina Bica nu a putut uita momentele când trăia în propria casă ca într-un fel de clandestinitate.

"Cât eram șefa DIICOT, șoșoteam la mine în casă. Nu ieșeam dezbrăcată din baie de teamă să nu ajung de râsul lumii, dar nu vreau să vorbesc despre asta. Acum nu mai șoșotesc. Cât am fost șefă DIICOT, șoșeteam la mine în casă, da!", a spus Alina Bica în interviul pe care i l-a acordat lui Victor Ciutacu pentru emisiunea "Ediția de seară", de la România TV.

Alina Bica, despre șocul arestării

"Am citit foarte multe lucruri despre anii '50. M-am simțit ca un om care a plecat la muncă la ora 6.00 și s-a întors acasă după șase luni. Cred că am avut noroc - ciudat spus - pentru că atât de mare a fost șocul încât tot ce a urmat, am considerat ca fiind mult mai puțin grav pentru mine și pentru mințile mele care au rămas acasă. Pot să vorbesc cu o oarecare detașare acum. Din momentul în care am fost oprită în trafic și mi-am dat seama ce se întâmplă, mințile mele mi-au rămas acasă. Mă vizitase mama cât am fost închisă. Tata a putut să vină doar o dată. Stăteam de vorbă cu mama mea acolo și la un moment, am început să râd cu poftă. Și mama mi-a spus așa: Nu te-am văzut de un an și jumătate să râzi în halul acesta!", a mai zis Alina Bica.

Nu s-a gândit nicio clipă că ar putea ajunge să fie arestată

"Am fost pregătită pentru foarte multe lucruri în această viață: boli, decese și de alte lucruri, dar nu m-am gândit că voi ajunge să fiu arestată. Am fost grav bolnavă, m-am gândit că pot să fac chimioterapie. M-am gândit că pot să îmi pierd funcția. M-am gândit la multe lucruri, dar niciodată că voi fi arestată", a mai spus Alina Bica.

Alina Bica, despre perioada de detenţie: Am simţit că mă şterg ca personalitate

Odată ajunsă în arestul Poliţiei Capitalei, Alina Bica a spus că era mai deranjată de gravele acuzaţii care i se aduceau, decât de condiţiile improprii în care a fost nevoită să stea.

"Pe mine mă deranjează denumirea de "beciul domnesc" care i s-a dat arestului central. Mi se pare că râdem de un loc sinistru. Am văzut numeroase doamne fardate care utilizează expresia în mod frecvent. Mi se pare o provocare a sorţii şi nu doresc niciunei persoane să ajungă în locul cu pricina. Nu mi se pare un termen potrivit. Este crunt în arestul Poliţiei Capitalei. Eu spun din perspectiva faptului că trebuie să coabitez într-un spaţiu închis cu alte minim trei persoane.

Mă ştergeam pe zi ce trece, pentru că îmi puneam întrebări legate de mine ca persoană, de lucrurile în care crezut dacă mai sunt valabile. Faptul că venea lumea la mine să se uite ca la circ, fiecare îşi găsea de lucru să treacă, să îşi bage capul să mă vadă. Asta mi s-a părut mie traumatizant, nu că stăteam cu alte trei persoane, lucrurile astea vin şi trec.

În momentul în care am ajuns acolo a fost prima dată când mi-am pus întrebări legate de cine sunt. Şi nu o spun ca să primesc simpatii, bănuiesc că după interviu o să fie numeroase reacţii", a adăugat Alina Bica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel