Alimente care te ajută să mănânci mai puțin

Dacă ți-e foame non-stop află că există mai multe alimente care te ajută să-ți reduci poftele.

"Un consum excesiv de produse procesate, care sunt foarte bogate în grăsimi și zaharuri, face ca hormonul responsabil cu senzația de sațietate să fie activ în permanență, producând astfel o continuă senzație de foame. De asemenea, deshidratarea, stresul, fluctuațiile de greutate și programul de masă dezordonat sunt factori care pot provoca o poftă de mâncare anormală.

Așadar, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să beți mai multă apă. V-am mai spus că, de multe ori, confundați setea cu foamea. Iar soluția este ca, atunci când vă este foame, să beți un pahar cu apă și abia după jumătate de oră să mâncați, dacă vă mai vine", a scris Andreea Sava pe blogul său.

Lista alimentelor care taie pofta de mâncare:

1. Ouăle

Fierte, desigur, au puține calorii dar, în același timp, conțin multe proteine pentru care organismul face un efort mai mare pentru a le descompune așa că-l țin ocupat mai mult timp. Mai pe scurt, țin de foame mai mult timp.

2. Urda

Spre deosebire de alte brânzeturi, conține un procent foarte mic de grăsimi saturate și, în același timp, are proteine de calitate superioară. Aminoacizii ramificați ajută la creșterea masei musculare, care va consuma mai multe calorii desigur, bineînțeles condiția fiind să faceți și mișcare. Datorită faptului că are densitate nutrițională mare, urda induce rapid senzația de sațietate care ține mult timp, comparativ cu alte alimente.

[citeste si]

De asemenea, reglează nivelul glicemiei deci va inhiba dorința de dulce.

3. Bananele

Și ele au proprietatea de a scădea glicemia, tăind rapid senzația de foame și potolind nevoia de dulce, cea cu care se luptă cele mai multe persoane și care este o adevărată dependență, în multe cazuri. Plus că au conținut ridicat de tripofan, necesar în procesul de producere al serotoninei, așa-numitul hormon al fericirii. Deci, hei, numai avantaje. :))

4. Ciocolata neagră

Recunoașteți că este, deja, o listă perfectă! :)) Te energizează dar este și mai greu digerată de organism, așadar este sățioasă. Plus că gustul amărui inhibă pofta de dulce, sărat sau de alimente grase.

5. Cerealele integrale

Și aici includem și pastele sau pâine, bineînțeles din făină integrală, sau fulgii din ovăz integral. Eliberează energia treptat, nu toată deodată precum variantele rafinate, iar aceasta durează mai mult, nu se consumă imediat ca în cazul celor din făină albă. Carbohidrații trebuie să fie principala sursă de energie pentru organism deci în niciun caz nu trebuie să-i eliminați. După variantele integrale, însă, senzația de foame va apărea mult mai târziu. Continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel