EXCLUSIV  Alfred Bulai, ipoteză pentru USR-ul lui Nicușor Dan: Atunci va fi falimentar!

Nicusor Dan
Nicusor Dan

Nicușor Dan face primii pași în țară pentru a transforma USB în USR. Astăzi, Uniunea pentru Codlea a anunțat că a fuzionat cu USR. Strategia de întărire a ceea ce va fi USR pare să fie bazată fuziunile cu partidele locale. 

Sociologul Alfred Bulai a vorbit pentru dcnews.ro despre această posibilă tactică a lui Nicușor Dan. 

"Nu creează impresia că USR crește. Nu a auzit nimeni de ele (n.r. partidele mici din teritoriu) și ne amuză când auzim nume de genul acesta (UPC). Nu există un efect real. Ca imagine, e zero barat. La nivel de organizare, în sensul în care fuzionezi cu niște structuri care să aibă capacitatea să facă campanie, să funcționeze politic, chestiunea asta depinde de oamenii care sunt în spatele acelor structuri. Dacă sunt niște oameni care-și imaginează acum că vor să facă politică, atunci e zero barat. Dacă sunt lideri locali politici care au plecat de la partide și care au rețele, oameni, anumită expertiză politică, atunci poate să fie o utilitate de la caz la caz. Sunt și oameni care au ieșit din politica mare de la partide. Dacă este vorba despre oameni care se apucă acum să facă politică, efectul este zero pentru că nu au capacitate și expertiză", este de părere sociologul Alfred Bulai. 

Analistul politic continuă prin a opina că Nicușor Dan are nevoie de o dimensiune politică: "dacă refuzi ideea de politică, ești total neprofesionist".

Alfred Bulai subliniază că ar putea fi doar ceva punctual, nu neapărat o strategie, deocamdată.

"Acest partid ar trebui să vâneze oameni cu expertiză, cu notorietate regională și națională care să dea credibilitate și oameni cu expertiză politică" a subliniat Alfred Bulai. El a adăugat că este sigur că mulți bat la ușile partidului lui Nicușor Dan după succesul din Capitală, fiind pe val, "deci există o presiune mare și ar trebui să selecteze acești oameni. Dacă pleacă de la ideea că ia numai oameni fără tangență cu politica, atunci va fi falimentar". 

VEZI ȘI: Strategia USR. Cum dă lovitura Nicușor Dan în țară: Fuziune șoc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel