Alexis Tsipras sare în apărarea lui Varoufakis: NU îl puteți acuza

Alexis Tsipras a apărat vineri integritatea fostului ministru de finanțe Yanis Varoufakis, acuzat că ar fi dorit ieșirea țării din zona euro.

"Varoufakis a făcut probabil greșeli, îl puteți acuza pentru stilul său, însă nu îl puteți acuzat de corupție', cum a fost cazul unora dintre miniștrii din fostele guverne elene.

'Dacă doriți să căutați răspunderi penale' trebuie să căutați în guvernele anterioare, a mai spus Alexis Tsipras.

Yanis Varoufakis, care a demisionat la începutul lunii iulie după ce s-a opus deciziei guvernului Tsipras de a negocia un nou împrumut însoțit de continuarea politicii de austeritate, este acuzat că ar fi elaborat un plan B pentru țară, vizând ieșirea Greciei din zona euro.

Liderul partidului socialist Pasok, Fofi Gennimata, i-a cerut lui Alexis Tsipras să dea explicații în legătură cu intențiile fostului ministru și cu planul său B, ale cărui detalii au fost publicate recent de mass-media.

'Guvernul nu a avut niciun plan de Grexit, însă am cerut un plan de urgență Ministerului de Finanțe' pentru a face față amenințărilor unor cercuri europene care doreau la sfârșitul lunii iunie, în timpul întreruperii negocierilor dintre Atena și creditorii săi, ieșirea Greciei din zona euro, a precizat Alexis Tsipras, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel