Alertă la frontieră. Număr record de străini care au vrut să intre ilegal în România

Granita
Granita

MAI anunță informații îngrijorătoare de la granițele României. 

În urma acțiunilor desfășurate de MAI la frontiere, s-a constatatcă a crescut cu 44% numărul cetăţenilor străini depistaţi în momentul trecerii ilegale a frontierei.

Comparativ cu 2016, numărul de cetăţeni străini cărora nu le-a fost permisă intrarea în România rămâne relativ constant.

Totuşi, pe acest palier au fost înregistrate creşteri la frontiera cu Ucraina cu peste 50% (de la 140 la 211), Moldova cu cca. 72% (de la 110 la 189) şi Bulgaria cu aproape 34% (de la 62 la 83).

”În conformitate cu obligaţiile asumate de ţara noastră în calitate de stat membru UE, o atenţie deosebită a fost acordată implementării politicilor europene privind migraţia şi azilul, desfăşurării de acţiuni pentru depistarea migranţilor care trec ilegal frontiera de stat şi a străinilor cu şedere ilegală pe teritoriul ţării noastre”, menţionează comunicatul.

În plus, în condiţiile identificării cu peste 30% mai multe grupuri de migranţi, se constată creşterea atât a numărului facilitatorilor (de aproximativ 6 ori, +53), cât şi a cetăţenilor străini cu rol de 'călăuză' (de aproximativ 3 ori, +12), precizează comunicatul MAI. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel