ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. O decizie BEC poate duce la o fraudă uriașă. MAE: Risc serios de vot multiplu

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează că există un risc serios de vot multiplu în străinătate la alegerile prezidențiale 2014, după o decizie a BEC. 

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 - VOT STRĂINĂTATE. Decizia BEC, luată miercuri după-amiază, 29 octombrie, stabilește că românii din străinătate pot vota la toate secțiile de votare din lume și pe baza cărții de identitate, cărții de identitate electronice, cărții de identitate provizorie sau a buletinului de identitate. Anterior acestei decizii, prin acest mod se putea vota în străinătate, numai în secţiile de votare organizate în statele UE şi alte state care permit intrarea pe teritoriul lor cu cartea de identitate.

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 - VOT STRĂINĂTATE. Într-un comunicat de presă MAE precizează că prin decizia BEC sunt generate "o serie de consecinţe cu potenţial impact negativ asupra securităţii votului". 

Doliu în lumea presei. Un îndrăgit jurnalist a murit

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 - VOT STRĂINĂTATE. În urma deciziei anterioare a BEC, din 15 septembrie, MAE a trimis la secțiile de votare din străinătate întregul stoc disponibil de timbre autocolante cu însemnul "Votat" care se aplică pe cartea de identitate după exercitarea votului. MAE nu dispune, însă, de alte timbre, și, prin urmare, a sesizat BEC chiar imediat după luarea deciziei. 

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 - VOT STRĂINĂTATE. În aceeași seară, MAE a solicitate MAI o suplimentare a numărului de timbre autocolante pentru a fi distribuite de urgenţă către secţiile de votare din străinătate care, la acest moment, nu au în dotare timbre autocolante.

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 - VOT STRĂINĂTATE. Timbrele trebuie să ajungă cel târziu sâmbătă și, din cauza timpului scurt rămas la dispoziție, MAE semnalează public că există un risc ridicat ca timbrele să nu ajungă la toate secțiile de votare, ceea ce atrage un risc serios de exercitare a votului multiplu în străinătate, ceea ce poate duce la vicierea gravă a corectitudinii întregului proces electoral.

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 - VOT STRĂINĂTATE. Decizia BEC a fost luată cu doar trei zile înaintea primului tur de alegeri prezidențiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel