Alegeri SUA. Obama, atac DUR la Trump

În ultimele zile, candidatul republican Donald Trump a pus sub semnul întrebării legitimitatea procesului electoral din Statele Unite. 

Chiar și în timpul ultimei dezbateri electorale găzduită de FoxNews, în Las Vegas, Nevada, Donald Trump a adus acuze grave insistând pe faptul că există un risc foarte mare ca alegerile să fie fraudate.” Magnatul american a refuzat să precizeze dacă va recunoaște sau nu rezultatul scrutinului din noiembrie, chiar dacă moderatorul FoxNews a insistat să primească un răspuns concret.

În cursul zilei de ieri, în Ohio, Trump a declarat ironic că ”promite tuturor alegătorilor și susținătorilor săi dar și întregului popor american că va accepta rezultatul alegerilor istorice” din noiembrie cu o singură condiție. Doar ”dacă o să câștig”, a menționat Trump, citat de BBC.

În replică, președintele Barak Obama a catalogat refuzul republicanului ca fiind unul ”periculos.” Într-o declarație acidă, Barack Obama a precizat că prin această poziție Donald Trump subminează grav democrația americană. Acesta a continuat spunând că atitudinea lui Trump este ”exact ceea ce își doresc” adversarii Statelor Unite și că ”democrația americană este consolidată pe faptul că oamenii știu că votul lor contează.”


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel