Alegeri SUA: Hillary a vorbit despre ROMÂNIA în ultima dezbatere cu Trump

România a fost pomenită de Hillary Clinton în ultima dezbatere televizată cu Donald Trump. 

Cei doi candidați care se află în cursa alegerilor din SUA au ajuns, la un moment dat, la discuția despre avorturi și legalizarea sau interzicerea lor.

Candidata Partidului Democrat, fostă secretar de stat, a spus că autoritățile nu au nicio treabă în decizia pe care o iau femeile, apoi Hillary Clinton a adăugat: "Am fost în țări în care guvernul obliga femeile să avorteze, precum China sau unde forța femeile să nască, precum România. Vă spun clar că Guvernul nu are niciun drept să se amestece în deciziile pe care le iau femeile".

Hillary Clinton nu a explicat cu exactitate momentul la care s-a referit, dar cel mai probabil s-a gândit la politica demografică a regimului Ceaușescu care a avut la bază Decretul nr. 770 din 1 octombrie 1966. Acesta interzicea întreruperea de sarcină și viza creșterea accelerată a populației. Prin actul normativ anterior menționat, Ceaușescu a pus bazele a ceea ce avea să constituie unul dintre cele mai represive și dure regimuri pronataliste din istorie. 

[citeste si]

Unul dintre efectele negative l-a constituit apariția a numeroase centre de instituționalizare a copiilor cu probleme și care, prin indiferența regimului, au devenit adevărate lagăre de exterminare, în care regimul comunist căuta să ascundă și să suprime indivizii considerați o povară socială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel