Alegeri SUA. De ce Hillary Clinton este aproape de România

Ultima înfruntare dintre Hillary Clinton şi Donald Trump, înaintea votului din SUA, a fost analizată joi seara, într-o Ediţie Specială la TVR 1.

Republicanul Donald Trump şi democrata Hillary Clinton s-au înfruntat în a treia şi ultima dezbatere televizată, înaintea alegerilor pentru Casa Albă.

Hillary Clinton este câştigătoarea celei de-a treia dezbateri - au fost de acord toţi invitaţii de joi seara ai Ediţiei Speciale moderate de jurnalistul Claudiu Lucaci.

Ionel Nicu Sava, profesor Universitatea Bucureşti, a spus: "Studiile de opinie de aseară au arătat că Hillary Clinton a fost câştigătorul detaşat al acestei dezbateri. Donald Trump a fost mai degrabă defensiv, chiar agresiv, a pierdut foarte mult în comunicarea cu publicul şi a punctat foarte puţin în dezbaterea cu H. Clinton".

Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, a zis: "Şi în această confruntare, H. Clinton, cu mai multă experienţă şi expertiză, a fost mai bine plasată. Pe de altă parte, în viaţa reală nu ştii ce se poate întâmpla până în ultima secundă. (...) Ce s-a întâmplat acum demonstrează şi o criză serioasă a Partidului Republican. Să nu uităm că el n-a fot capabil să propună un produs chiar pe un val de anti-sistem. Un produs capabil să întrerupă seria succesivă a preşedinţilor democraţi. Ne aflăm în situaţia rară de a avea trei mandate consecutive aparţinând unuia şi aceluiaşi Partid Democrat".

Iulian Fota a explicat de Hillary Clinton este mai aproape de români: "Mie mi se pare absolut de bun simţ poziţia doamnei Clinton. Să ştiţi că are sentimente foarte bune faţă de România. Dacă dânsa va fi preşedinte, vom avea un ascendent asupra ei, pentru că este cea care a semnat declaraţia de Parteneriat strategic cu ministrul Teodor Baconschi în 2011, adică este un politician american care a contribuit la strângerea relaţiei cu România şi vom avea, cred, o uşă deschisă la dumneaei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel