ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Partidul PATRIA ar putea fi scos din cursa electorală

Usatîi Renato
Usatîi Renato

Comisia Electorală Centrală a votat excluderea Partidului Patria și a lui Renato Usatîi din cursa electorală, solicitând Curții de Apel anularea hotărârii organului electoral din 13 octombrie, care prevedea înregistrarea Partidului Patria pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

În același timp CEC-ul a votat și încasarea în folosul statului a sumelor de bani încasate fraudulos de Usatîi, potrivit deschide.md

CEC-ul și-a motivat decizia de excludere a Partidului Patria din motiv că formațiunea nu a raportat 8,156 mil. de lei. Bani care au fost primiți din străinătate prin intermediul Băncii de Economii.

În același timp, CEC-ul a solicitat Curții de Apel să încaseze în folosul statului banii dobândiți fraudulos de Partidul Patria.

Citește și: Ce spune Iohannis despre alegerile din 30 noiembrie din Republica Moldova

Vicepreședintele CEC, Ștefan Urâtu a explicat pentru deschide.md că instanța ar trebui să se expună în termeni rezonabili, adică până în ziua alegerilor. În cazul în care un astfel de verdict nu va apărea până pe 30 noiembrie, va rămâne în vigoare prima decizie a CEC-lui, adică cea Partidul Patria va putea participa la alegeri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel