ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA: Iohannis, vizită la Chișinău, într-un moment critic

Președintele ales, Klaus Iohannis, va face vineri o vizită la Chișinău, în ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova.

Klaus Iohannis dă astfel curs unei invitații a președintelui Republicii Moldova. Nicolae Timofti a discutat luni la telefon cu președintele ales al României pe care l-a felicitat pentru victorie și l-a invitat într-o vizită la Chișinău. 

Nicolae Timofti l-a invitat Klaus Iohannis să efectueze în viitorul apropiat o vizită la Chișinău, invitație pe care președintele ales al României a acceptat-o.

După alegerile legislative, de Ziua Națională a României, la Chișinău se va deplasa și șeful diplomației române, Bogdan Aurescu.

"Alegerile din Republica Moldova, din 30 noiembrie, reprezintă un moment istoric pentru societatea de peste Prut, care trebuie să marcheze, sperăm noi, consolidarea parcursului ireversibil spre Europa al Republicii Moldova și continuarea reformelor democratice. În caz contrar, toate eforturile depuse de guvernul pro-european dar și de către UE, inclusiv eforturile foarte intense ale României, în această direcție strategică vor fi în zadar. Acest moment este, pentru România, o problemă care ține de securitatea națională", a spunea, marți, ministrul. 

Bogdan Aurescu își începe mandatul la MAE cu un semnal de alarmă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel