ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: PONTA, în sondajele din PSD. Arma secretă pentru turul 2

Sondajele din PSD nu îl indică pe Victor Ponta drept câștigător cert al prezidențialelor, dar social-democrații par să aibă un as în mânecă în probabila luptă din turul 2 cu un candidat al dreptei.

Surse din PSD citate de stiripesurse.ro susțin că în sondajele partidului Victor Ponta are o cotă de cel mult 58-60%, în cea mai fericită situație. Pe de altă parte, cercetări mai detaliate îl dau pe Victor Ponta cu maximum 55% în turul 2.

Citește și: Scenariu electoral - Rocadă în USL II: Tandem Ponta-președinte, Tăriceanu-premier

În aceste condiții, finala prezidențialelor se joacă, spun surse din partid, care au declarat că Victor Ponta păstrează rezerve. Asul din mâneca PSD-ului este Călin Popescu-Tăriceanu. Dacă fostul premier ar fi făcut parte din tabăra anti-PSD, erau șanse foarte mari ca majoritatea voturilor din turul 2 sa nu meargă către Victor Ponta, explică surse social-democrate.

Aceleași surse au transmis că, prin intermediul lui Tăriceanu, PSD-iștii și-au calculat că pot obține în turul 2, împotriva prezidențiabilului ACL, voturi din zona electoratului de dreapta, din partea celor nemulțumiți de oferta lui Klaus Iohannis.

În sondajele din PSD, cel mai rău scor pentru Victor Ponta este de 45-46%, au adăugat surse din PSD, care se declară însă liniștite, pentru că "dreapta e fărâmițată".

O parte din aceste cifre ar fi fost prezentate și în ședința conducerii PSD din Tulcea.

Vezi și: Fiecare pentru el sau toți împotriva lui Ponta?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel