ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: CNSAS a anunțat că niciun candidat nu a colaborat cu SECURITATEA

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a făcut, vineri, un anunț extrem de important în economia alegerilor prezidențiale 2014. 

CNSAS a informat, prin intermediul unui comunicat de presă, că a finalizat verificările prezidențiabililor, precizând că nu au rezultat date care să probeze colaborarea vreunuia dintre aceştia cu fosta Securitate.

"Precizăm că nu au rezultat date sau informaţii care să probeze calitatea de colaborator al fostei Securităţi/lucrător al acesteia, în sensul legii, pentru niciunul dintre aceştia", se arată în comunicatul CNSAS.

CNAS a explicat că a verificat candidaţii la alegerile prezidenţiale din noiembrie în baza prevederilor OUG 24/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea 293/2008.

Conform legii, persoanele care candidează pentru funcţia de preşedinte al României dau o declaraţie pe propria răspundere, în care arată că au avut sau nu calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia. Declaraţiile pe propria răspundere sunt depuse la Biroul Electoral Central, care, în 24 de ore de la înregistrare, le înaintează CNSAS.

Vezi și: Cursuri suspendate în școlile bucureștene cu ocazia alegerilor prezidențiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel