ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Câți români sunt înscriși pe listele electorale

Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat, vineri, situația listelor electorale pentru alegerile prezidențiale din 2, respectiv 16 noiembrie 2014.

AEP amintește că listele electorale permanente se întocmesc și se tipăresc de către primari, pe baza datelor și informațiilor cuprinse în Registrul electoral. 

Listele electorale permanente se întocmesc pe localități și cuprind toți cetățenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite, potrivit mențiunilor din actele de identitate emise de statul român. Datele limită pentru tipărirea copiilor de pe listele electorale pentru alegerile prezidențiale din acest an sunt 31 octombrie, respectiv 14 noiembrie 2014.

Potrivit situației prezentate de AEP vineri, pe listele electorale pentru primul tur al alegerilor prezidențiale sunt înscriși 18.336.254 de români, iar pentru turul 2 - 18.344.071.

În ceea ce privește numărul cetățenilor români cu drept de vot care au domiciliul în străinătate, potrivit datelor furnizate de Direcția Generală de Pașapoarte, pentru data de 2 noiembrie numărul este de 530.446, iar pentru data de 16 noiembrie - 530.652.

Vezi și: După recensământ, un milion de alegători au apărut în plus pe liste

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel