Urmărește emisiunea live


ALEGERI LOCALE 2016. Iohannis tranșează problema alegerilor: Cioloș a avut dreptate

Klaus Iohannis a tranșat problema alegerilor locale și a declarat că acestea vor avea un singur tur. Președintele a mai spus că, în opinia sa, ar fi mai bine să existe două tururi, însă nu este bine să schimbăm o lege care nici nu a avut timp să fie aplicată.

"La noi, politica aduce întotdeauna surprize şi niciodată nu putem să constatăm o lipsă de subiecte. Cum suntem în an electoral, lumea s-a aşlteptat ca partidele să vină cu subiecte de substanţă, nu de campnaie. Eu îmi doresc o viaţă politică vie, cu dezbateri grele, pe substanţă. Aici se încadrează şi discuţia despre alegerile locale. S-a lucrat anul trecut pe întreaga legislaţie electorală, dar alegerea primarilor a rămas neschimbată: se vor alege dintr-un tur. Dacă mă întrebaţi pe mine, care am fost primar, personal, cred că alegerile în două tururi sunt mai bune. Dar în acelaşi timp trebuie să fie serioşi şi realişti: avem o lege nouă, nu are niciun an.

Nu cred că este bine să schimbăm legeile tot timpul, unele chiar înainte să le aplică vreodată. Trebuie să ţinăm cont şi de fondul problemei, de faptul că en dorim stabilitate legislativă.

PNL insistă să schimbe legislaţia electorală. Abordarea PNL mi se pare foarte legitimă. Fiecare îşi face calcule înainte de alegeri. Este evident că, după ce în 2014, prin schimbarea legii, au plecat 500 de primari de la PNL la PSD, e normal ca PNL să-şi dorească un mod de alegeri care să-i pună măcar pe picior de egalitate cu PSD. Abordarea PNL nu este populistă. Este o problemă foarte importantă. Dacian Cioloş e prins în poveste. Nu cred că există un conflict şi cred că Cioloş a procedat corect. Pe bună dreptate, premierul, care conduce un guvern tehnic, nu a dorit să tranşeze o chestiune eminamente politică. Această chestiune trebuie tranşată în Parlament, prin vot.", a spus Klaus Iohannis la TVR 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel