ALEGERI LOCALE 2016. Giurgiu: ALDE nu va face nicio alianţă cu PSD pentru locale la nivelul judeţului

Copreşedintele ALDE Giurgiu, Toma Petcu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea sa nu va constitui nicio alianţă cu PSD în nicio localitate din judeţul Giurgiu în vederea participării la alegerile locale şi va avea candidaţi proprii în fiecare localitate.

'Vreau să spun clar şi fără echivoc, la nivelul judeţului Giurgiu ALDE nu va constitui niciun fel de alianţă, în nicio localitate cu PSD, nici în municipiul Giurgiu şi nici în altă localitate din judeţul nostru. Personal, la nivel naţional, am lucrat la redactarea protocolului dintre PSD şi ALDE, am făcut parte din comisiile care au negociat acest protocol şi am fost prezent la semnarea lui şi vreau să vă spun foarte clar, din start, că acest protocol prevede că aceste alianţe se vor face acolo unde organizaţiile ALDE şi PSD consideră necesar să constituie o alianţă locală pentru candidaturi comune, în rest sau în general, în toată ţara avem libertatea şi posibilitatea de a candida singuri dacă asta ne dorim şi avem capacitatea electorală', a afirmat Toma Petcu.

El a adăugat că poate au fost 'unii primari PSD în judeţ care s-au bucurat că ALDE va avea candidaţi comuni cu PSD, dar nu se va întâmpla acest lucru'.

De asemenea, Toma Petcu a subliniat că nici cu PNL nu se pune problema vreunei alianţe pre-electorale în judeţ. Totodată, el a menţionat că după alegeri, în funcţie de negocieri, în toate consiliile locale şi în Consiliul Judeţean Giurgiu probabil că 'PSD va fi prima opţiune a ALDE de negociere pentru constituire de majorităţi în consiliile locale şi CJ'.

'Dacă nu vom avea o bună înţelegere şi un parteneriat corect cu aceştia (PSD n.red.), ne vom rezerva dreptul ca după alegeri să avem negocieri şi cu alte partide', a încheiat Toma Petcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel