ALEGERI GRECIA. SYRIZA și NOUA DEMOCRAȚIE se luptă pentru majoritate

Aproape 10 milioane de Greci sunt așteptați, duminică, la urne, în cadrul alegerilor parlamentare, în care se bat Syriza și Noua democrație, adică stânga radicală şi dreapta moderată.

Cu 33,4% în preferinţele de vot, potrivit ultimelor sondaje de opinie, Syriza conduce detaşat într-o competiţie electorală pe care Europa o priveşte cu sufletul la gură. Aflată la marginile vieţii politice greceşti până acum câţiva ani, Syriza și-a început ascensiunea pe măsură ce criza și-a făcut simţite efectele.

Syriza adună în rândurile ei de la foşti marxişti până la socialişti şi ecologişti. Din radical socialist, partidul a devenit între timp radical anti austeritate. Acesta este principalul punct în programul formaţiunii, care în frunte cu conducătorul ei, Alexis Tsipras, a promis că va renegocia condiţiile împrumutului extern până la anularea totală.

CITEȘTE ȘI: Sondaj alegeri Grecia: SYRIZA, prima șansă la alegerile din 25 ianuarie

Adversarii politici acuză Syriza că vrea să scoată Grecia din zona euro prin măsuri iresponsabile. De partea sa, stânga radicală spune că adversarii politici au inventat un ţap ispăşitor, pentru a ascunde eşecul propriilor politici de austeritate.

Secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00 şi se vor închide la ora 19.00.

Scrutinul legislativ va fi urmat, în 15 zile, de un nou vot în Parlament pentru desemnarea preşedintelui ţării. Noi alegeri parlamentare ar putea fi organizate până la începutul lunii martie dacă partidele nu reuşesc să ajungă la un acord privind formarea unui guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel