Numărul celor înscriși pe listele electorale a scăzut

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că numărul celor înscriși pe listele electorale pentru alegerile europarlamentare 2014, din 25 mai, a scăzut, după ce inițial a fost anunțat la 18.300.376 de cetățeni români cu drept de vot.

AEP a informat, sâmbătă, că față de ultima informare publică pe această temă s-a înregistrat o scădere a numărului total de alegători, cu 14.867 (18.300.376  cetățeni români cu drept de vot - la data de 24 aprilie 2014 vs. 18.285.509 cetățeni români cu drept de vot - la data de 10 mai 2014).

Diferența dintre cele două valori apare ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în registrul electoral aferent localităților conduse de aceștia și a unui import de date programat de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI. 

Vezi și: După recensământ, un milion de alegători au apărut în plus pe liste

Numărul activităților efectuate de primari în registrul electoral în intervalul de timp menționat anterior se ridică la 109.853.

Listele electorale permanente se întocmesc și se tipăresc de către primari, pe baza datelor și informațiilor cuprinse în Registrul electoral.

Listele electorale permanente se întocmesc pe localități și cuprind toți cetățenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite, potrivit mențiunilor din actele de identitate emise de statul român.

Data limită pentru tipărirea copiilor de pe listele electorale ce vor fi utilizate în secțiile de votare organizate pentru scrutinul din 25 mai 2014 este 22.05.2014.

Citește și: Update 6 mai. Alegerile europarlamentare 2014 - Prognoza DCNews: Rezultatele fiecărui partid și ale candidaților independenți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel