EXCLUSIV  ALEGERI 2016. Sociolog: Cât contează sloganul în campanie

Alina Gorghiu a afirmat astăzi că sloganul de campanie al PNL nu este întâmplător. 

PSD are sloganul ”Îndrăznește să crezi în România”, iar PNL ”Îndrăznește să crezi în România. Condusă de oameni cinstiți. Dacian Cioloș, prim-ministru”. Președinta PNL a spus, pentru DCNews că ”nu este același slogan, că diferența o fac oamenii cinstiți”. ”Ideea de a crede în România nu se face decât dacă ai la conducerea statului oameni profesioniști” spune Alina Gorghiu. Președinta PNL a spus astăzi că e o strategie bine pusă la punct, nu e nimic întâmplător. 

Sloganul nu contează

Sociologul Alfred Bulai subliniază, însă, că ”nu are nicio relevanță sloganul, nu a câștigat nimeni vreo campanie în baza unui slogan. În România, cele mai multe nu sunt sloganuri, astea trec neobservate. E multă emoție de pomană”. 

Adevăratul pericol pentru USR

Alfred Bulai este de părere că PNL, prin susținerea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier, nu a luat motorul de campanie al USR, pentru că emoția a trecut: ”Cioloș nu este asociat cu un partid anume, nu e o problemă pentru USR, acum nu vor avea probleme decât dacă se află ceva despre Nicușor Dan. El și duduia de la Sectorul 1 sunt singurii pe care-i știm”. 

Primii de pe listă, motor electoral

Totodată, sociologul punctează că primele nume, personalitățile de pe listele PNL au rol de a aduce oamenii la vot, mai ales în comunitățile mici, unde important e ca omul de primul loc să fie cunoscut acolo, nu la nivel central. ”Dacă nu te știe lumea, nu exiști. Contează și partidul, dar personalitățile contează mai ales cu cât e mai mică comunitatea, capii de listă atrag cetățenii la vot”, a precizat Alfred Bulai. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel