Urmărește emisiunea live


Alegeri 2016. Pieleanu spune cine câștigă fără USR

Răzvan Dumitrescu și Oana Stancu Zamfir au prezentat, în ediția de luni a emisiunii Subiectiv, mai multe documente care atestă că USR, formațiunea condusă de Nicușor Dan, s-ar putea să aibă probleme în alegerile parlamentare.

Mai exact, conform deciziei 77 a BEC, există trei probleme pentru formațiunea condusă de Nicușor Dan:

Listele de semnături nu sunt valabile, pentru că semnul electoral este respins de BEC și pentru că sunt semnate de Nicușor Dan, care nu este recunosct de BEC ca reprezentant oficial al USR. De asemenea, fără aceste însemne nu pot fi depuse listele de candidați, conform legii. Procesul privind fuziunea dintre USR și USB are loc marți, 25 octombrie. Acesta este un prim termen. Și problemele s-ar putea să se prelungească mai departe de 27 octombrie, data limită la care pot fi depuse candidaturile.

Sociologul Marius Pieleanu a explicat ce s-ar întâmpla cu voturile dacă USB ar fi eliminat.

"În condițiile în care USR nu ar candida, lucrurile ar sta așa: PSD ar avea peste 40% din vot direct. Este foarte posibil ca PNL să atingă cifra de 30%. PMP intră sigur în Parlament, ALDE ajunge la 8-9%. Nu am o certitudine referitor la partidele mici de genul PRU sau Alianța Noastră", a zis Marius Pieleanu.

Întrebat dacă pentru PNL, eliminarea USR ar însemna un câștig, sociologul a zis: "PNL înregistrează un scor mai mare final, dar se îndepărtează mai mult de guvernare decât dacă ar candida USR. Astăzi când vorbim, USR împreună cu PNL, ca alianță, este aproximativ la fel ca votul PSD. PNL are tot interesul ca USR să candideze, în mod clar! În condițiile în care USR nu ar candida, PSD ar avea peste 40% și prin redistribuire ar avea peste 45%, ceea ce este un scor imbatabil pentru ca președintele Klaus Iohannis să nu nominalizeze o persoană din rândul din rândul PSD pentru a forma guvernul." 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel