AID avertizează: Sănătatea româinilor, pusă în pericol de demnitari

Asociația pentru Implementarea Democrației avertizează că sănătatea românilor este pusă în pericol de demnitarii care ignoră informațiile primite de la serviciile de informații și cetățeni cu privire la corupția din sănătate.

Nepăsarea şi corupţia din sistemul de sănătate românesc, care au adus şi încă aduc prejudicii însemnate în primul rând cetăţeanului român, au fost recunoscute chiar de Preşedintele României, Klaus Iohannis, în cadrul declaraţiei de presă dată la data de 19 mai a.c., scrie AID.

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) avertizează că nepăsarea, corupţia şi reaua-credinţă din sănătate, precum şi nerespectarea legii de către instituţiile statului, ignorarea informaţiilor primite de la serviciile de informaţii sunt grave ameninţări la adresa sănătăţii populaţiei şi a securităţii naţionale, Sănătatea fiind, de altfel, inclusă la chestiuni de securitate naţională.

Totodată, AID solicită demnitarilor să “deschidă plicurile” primite de la serviciile de informaţii, cât şi pe cele de la cetăţeni şi să coboare din înaltele sfere ale ignoranţei şi minciunii mai aproape de nevoile cetăţenilor.

Asociația cere Premierului Dacian Cioloş să găsească, împreună cu membrii Cabinetului pe care îl coordonează, cât mai rapid posibil soluţii în vederea începerii procesului de remediere a sistemului BOLNAV de sănătate, iar organelor judiciare abilitate să verifice şi să tragă la răspundere pe cei care se fac vinovaţi de ceea ce a condus la scandalul dezinfectanţilor şi a celorlalte probleme identificate în sistemul de sănătate publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel