Ai adresa email de la Yahoo? Ai fost spionat în secret!

Compania IT Yahoo a construit în secret, anul trecut, un program care verifică toate emailurile primite de clienţii săi pentru a identifica informaţii cerute de oficiali din serviciile americane de informaţii, au declarat surse apropiate dosarului, citate de Reuters.

Grupul a scanat sute de milioane de conturi de Yahoo Mail, la cererea Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) sau a FBI, au declarat doi foşti angajaţi şi o a treia persoană implicate în evenimente.

NSA înaintează de regulă cererile pentru supraveghere internă prin intermediul FBI, deci este greu de aflat ce agenţie a vrut informaţiile. Compania a respectat o directivă clasificată a Guvernului american, trimisă echipei de consilieri legali ai Yahoo.

Mai mulţi experţi în supraveghere au declarat că este primul caz în care se află că o companie americană de IT este de acord să îşi spioneze clienţii la cererea unei agenţii de spionaj, verificând toate mailurile în timp real. De regulă, sunt analizate mesajele stocate sau este scanat număr mic de conturi în timp real.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel