Agenția Mediafax, decimată de valul de demisii

Agenția Mediafax este la un pas de a pune lacătul pe ușă. Aflată în insolvență de un an de zile, cu creanțe de circa 40 de milioane de euro, una dintre cele mai mari agenții de presă la un moment dat, fondată de Adrian Sârbu, este părăsită în masă de jurnaliști.

Mogulul Adrian Sârbu a dorit  să facă din  produsele de presă pe care le deține un trust multimedia, fără a investi  vreun ban, fapt ce a dus la valul de demisii din ultime zile. Sunt secții care au rămas aproape pustii în redacție, potrivit evz.ro.

La 15 februarie, Mediafax ar fi trebuit să vină cu o noutate: înregistrări video proprii care să însoțească materialele de pe site. Era un prim pas din marele produs multimedia gândit de Adrian Sârbu, care urma să cuprindă, pe lângă agenția de știri reformată, ziarul Gândul, revistele, dar și o televiziune nouă, care ar fi urmat să fie un fel de „ProTV-ul anului 2016", după cum a prezentat-o boss-ul de la Mediafax Group.

Totul ar fi urmat să se facă fără nici un fel de investiție. Aceiași oameni erau puși pe lângă a obține informații și a scrie știrile să și filmeze și să monteze materialul video care ar fi însoțit știrea.

[citeste si]

Demisionarii, printre care și  o parte dintre corespondeți,  urmează să se implice într-un proiect legat tot de presă.

Potrivit unor surse, Adrian Sârbu, pe tonul acid care îi este caracteristic,  le-ar fi spus demisionarilor că pe viitor aceștia ar putea deveni cititori de presă mai buni decât au fost redactori.

Valul de demisii de la Mediafax vine după ce, în luna iulie a anului trecut, trei dintre cei mai importanți jurnaliști de la Gândul, respectic CT Popescu, Claudiu Pândari și Florin Negruțiu au decis să părăseacă cotidianul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel