EXCLUSIV  Afacerea "Pătraru" la Digi 24. Trei SCENARII posibile pentru stingerea SCANDALULUI

Scandalul dintre Digi 24 și Dragoș Pătraru a venit pe neașteptate, iar fanii emisiunii se tem că producția ar putea avea de suferit, având în vedere evenimentele din ultima perioadă. DCNews vă prezintă trei scenarii posibile în cazul emisiunii lui Dragoș Pătraru. 

Digi 24 a pornit ca o expansiune a firmei de cablu. Începuturile au fost promițătoare pentru noua televiziune de știri care nu avea niciun fel de reclamă. Totodată, politica era una asumată, fără scandaluri, cu subiecte pozitive, însă acest aspect se vedea în audiențe. După ce a beneficiat de mari investiții tehnologice, au fost introduse și reclamele, au fost aduși jurnaliști cunoscuți iar imediat televiziunea a început politica anti PSD. Ideea de bază pe care s-a vrut să fie construită a fost o bună imagine, incoruptibilitate, deontologie. Cu toate acestea, în primul an de existență a fost o puternică manifestare anti Ponta, în condițiile în care exista aceeași dorință de jurnalism profesionist. După acest moment Digi a oferit refugiu pentru toți jurnaliștii deontologi. Cei care blamau Antenele au fost primiți cu brațele deschise. 

În tot acest context, scandalul interceptărilor directorului RCS-RDS nu a picat deloc bine. O televiziune care s-a dorit imparțială și incoruptibilă nu a prezentat nicio știre cu privire la înregistrările care erau prezente la toate televiziunile de știri. Nu a existat nici măcar o luare de poziție, nici măcar în ideea de a le respinge, de a le nega. Această poziție a fost aspru criticată de Dragoș Pătraru. Scandalul-monstru a izbucnit în momentul în care redactorul-șef Cosmin Prelipceanu a avut o luare de poziție în prime-time și l-a anunțat pe Pătraru că îl dă în judecată.

"Acțiunea dovedește un foarte prost management al situației de la cap la coadă pentru că știrea era cap de afiș la toate televiziune și inclusiv pe rețelele de socializare. În această ecuație în care toată lumea discută despre acest subiect, a te face că nu-l vezi este exact ca televiziunea comunistă a lui Ceaușescu, în care dacă nu tratai o temă ea nu exista," a comentat jurnalistul Val Vâlcu. Audiența postului nu este una extraordinară, astfel că decizia de a evita o astfel de știre este greu de înțeles. Practic, telespectatorii erau informați de la alte posturi de televiziune. 

Trei SCENARII POSIBILE pentru Dragoș Pătraru în conflictul cu Digi

Marea problemă a celor de la Digi 24 este în acest moment contractul de trei ani pe care Dragoș Pătraru a anunțat că l-a încheiat cu postul de știri. Asta în condițiile în care pe piață mai mulți foști angajați se plângeau că politica postului este să încheie contracte de muncă pe perioade determinate, de trei luni. Ce poate face în acest moment televiziunea cu Dragoș Pătraru? 

1. Să continue să-i plătească salariul dar să nu-i mai difuzeze emisiunea

Impactul ar fi unul negativ pentru televiziune pentru că Dragoș Pătraru ar ieși cu diverse declarații de presă și ar putea acuza inclusiv cenzura. Realizatorul TV ar sta practic pe "bară ca într-o "cușcă de aur". Plătit, dar legat de mâini.  Ar putea exista inclusiv un acord între televiziune și moderator în stingerea conflictului. Pătraru ar pleca amiabil, dar ar primi despăgubiri.  Ambele soluții ar fi costisitoare financiar, dar la Digi nu ar exista o astfel de problemă pentru că există foarte multe reclame din partea multinaționalelor, în ciuda audienței nu foarte spectaculoase. Costurile de imagine ar fi de asemenea enorme, pentru că plecarea lui Pătraru ar lovi în imaginea de libertate de exprimare a televiziunii. 

2. Digi 24 să abandoneze conflictul cu Pătraru și emisiunea să continue

Televiziunea ar putea să treacă peste incident, iar cel mai probabil Dragoș Pătraru ar mai face câteva glume pe seama evenimentului, însă totul ar reveni la normal.

3. Dragoș Pătraru să fie avansat pe postul lui Cosmin Prelipceanu 

Soluția ar fi una spectaculoasă, cu un mai mic impact financiar, pentru că în cazul închiderii emisiunii, Pătraru ar fi plătit doi ani fără să o mai realizeze. În acest mod scandalul nu ar mai fi accentuat și ar exista și un boost de audiență. Telespectatorii ar fi foarte curioși în privința noii direcții a televiziunii cu un șef ca Dragoș Pătraru. Riscul ar fi că nu ar mai exista un control strict, Pătraru fiind recunoscut pentru un stil diferit de cel arătat până acum de televiziune. Imaginea televiziunii ar fi însă una schimbată și ar putea ieși pe piață, în "jungla presei".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel