Afacerea Mistral: Palmă grea a Franței pentru Rusia. Rogozin, umilit

Ministrul francez al Economiei dezminte afirmațiile Rusiei, care miercuri a anunțat că Franța este pregătită să livreze Moscovei prima navă amfibie Mistral la mijlocul lunii noiembrie.

Condițiile pentru livrarea de către Franța a primei nave de război Mistral nu sunt întrunite pentru moment, a declarat, joi, ministrul de Finanțe, Michel Sapin.

El a adăugat că Executivul francez așteaptă ca "situația din Ucraina să devină normală, lucrurile să se liniștească". "În anumite privințe, e mai bine, dar din alte puncte de vedere încă există îngrijorări, așa că, astăzi, condițiile nu sunt întrunite", a spus Sapin, conform Le Point.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat miercuri că Franța va livra Rusiei la 14 noiembrie primul elicopter Mistral. Societatea "Rosoboroneksport (responsabilă de exporturile şi importurile ruseşti de armament) a primit o invitaţie pentru 14 noiembrie la Saint-Nazaire, unde se află 360 de marinari ruşi (...) pentru a-i fi predată Rusiei prima navă «Vladivostok» şi pentru lansarea la apă a celei de-a doua", denumită "Sevastopol", a declarat Rogozin, citat de agenţiile de presă ruse.

Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, a indicat marţi că preşedintele francez, Francois Hollande, va lua o decizie privind livrarea controversată a navei Mistral Rusiei "în cursul (lunii) noiembrie".

Franța și Rusia au semnat în ianuarie 2011 o înțelegere de 1,6 miliarde de dolari privind vânzarea a patru port-elicoptere Mistral către Moscova. Două dintre acestea vor fi construite de o firmă la care statul francez deține 33% din acțiuni, DCNS STX, din ST. Nazaire, sudul Franței. Celelalte două ar urma să fie asamblate în Rusia și trimise mai apoi flotei ruse.

Rusia divide Europa. Scandal și ipocrizie în UE: "Dacă Londra vrea sancțiuni, să înceapă cu Abramovici"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel