Adriean Videanu, audiat la DNA. Procurorii l-au reținut pentru 24 de ore

Președintele PDL București, Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, este audiat joi la Direcția Națională Anticorupție. Deocamdată nu este clar în ce dosar dă explicații Videanu, numele său vehiculându-se în cazul Microsoft, unde ar fi fost denunțat de fostul ministru al Comunicațiilor,  Gabriel Sandu.

DOSAR MICROSOFT: Videanu, Berceanu și Anastase, denunțați de Gabriel Sandu

UPDATE: Procurorii l-au reținut pentru 24 de ore pe Adriean Videanu. El are calitatea de suspect în dosarul fostei șefe a DIICOT, Alina Bica, potrivit Realitatea Tv. (mai multe AICI)

Simultan, la DNA sunt audiați fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, fiul omului de afaceri Dorin Cocoș, Alin Cocoș, și un fost consilier al Alinei Bica.

Adriean Videanu a intrat la DNA când fosta lui colegă de partid, Elena Udrea, părăsea sediul Direcției, unde a fost adusă cu mandat joi dimineață.

Gabriel Sandu le-ar fi spus procurorilor că el a aflat, în prima parte a anului 2009, că pentru finanțarea PDL și a campaniei electorale a partidului ar fi fost create mecanisme ce colectau fonduri din companii înregistrate în jurisdicții internaționale, iar de aceste operațiuni s-ar fi ocupat persoane bine pregătite și de încredere, "care reprezintă interesele unor corporații", declarațiile fiind prezentate în documente citate de Antena 3.

"Până la finalul anului 2009, am aflat și înțeles exact aceste mecanisme. Sunt reale, eficiente și bine structurate, iar sursele fondurilor aproape exclusiv sunt bani publici obținuți prin metode ilegale", le-ar fi spus Sandu procurorilor.

"Personal, dar raportat la derularea acțiunilor electorale și complexitatea lor, am executat mereu indicațiile care mi-au fost transmise de la partid, PDL, iar urmatoarele persoane îmi comunicau destinațiile utilizării banilor: Emil Boc, prim-ministru, Vasile Blaga, ministru și șeful campaniei electorale, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, dar și Alin Albu, trezorierul și administratorul PDL, împreună cu staff-ul său", ar fi declarat Gabriel Sandu în fața procurorilor DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel