Adrian Sărmășan, interviu. Artistul, nominalizat la Premiile Radio România

Premiile Muzicale Radio România, cele mai importante trofee naționale acordate în muzica românească pop-rock, vor fi decernate duminică 22 martie 2015, într-un concert extraordinar la Sala Radio. Printre artiștii nominalizați se numără și Adrian Sărmășan.

În dreptul categoriei "Omul cu chitara" stau trei nume care au un cuvânt greu de spus în muzică: Adrian Sărmășan, Alina Manole și Mircea Vintilă.

Adrian Sărmășan a acordat un interviu pentru DC News și a spus că se simte onorat să fie nominalizat din nou la Premiile Muzicale Radio România. Artistul le mulțumește celor care au crezut și cred în el și în muzica sa.

DC News: Ce înseamnă pentru dumneavoastră nominalizarea la Premiile Muzicale Radio România 2015? Știu că nu este prima dată când sunteți nominalizat la categoria "Omul cu chitara".

Adrian Sărmășan: Este a doua nominalizare de până acum la Premiile Muzicale Radio România. Mă bucur foarte mult. Înseamnă o recunoaștere a muncii pe care am depus-o în atâția ani. Este o bucurie să știu că mă aflu printre cei mai buni artiști ai țării, iar la capitolul folk iată că suntem trei nominalizați. Le doresc succes și colegilor.

DC News: Despre ceilalți doi artiști nominalizați la categoria "Omul cu chitara", Alina Manole și Mircea Vintilă, ce ne puteți spune?

Adrian Sărmășan: Sunt doi artiști foarte buni. Mircea Vintilă este o legendă, este un pionier al muzicii folk, un om minunat și un artist desăvârșit. Am crescut cu muzica lui. Pe Alina Manole o cunosc de ani buni și pot să spun că este foarte perseverentă. Este o artistă despre care nu pot vorbi decât în termeni elogioși.

DC News: Ce calitate în plus credeți că trebuie să aibă artistul care va câștiga premiul la categoria "Omul cu chitara"?

Adrian Sărmășan: O calitate în plus? Pentru a câștiga premiul la categoria "Omul cu chitara", nu este suficient să fii talentat, nu este suficient să muncești și să vii an de an cu un nou album. Părerea mea este că trebuie să fii deosebit, să fii original și să spui ceva nou. Cred că un artist care spune ceva nou ar trebui să câștige. Este foarte important să aduci un plus; un plus inedit.

DC News: Spunea Mihai Popescu, "Omul cu chitara", de la Radio România Actualități, despre dumneavoastră că sunteți persoana care aduce liniștea în sufletele ascultătorilor. Cum poate un om al vitezei, un fost aviator, să aducă liniște? 

Adrian Sărmășan: Mă bucură aceste cuvinte. Da, am fost aviator. Viteza cu liniștea sunt complementare. Dacă nu ai liniște nu poți să ai viteză. Viața unui aviator este foarte periculoasă atunci când zboară, dar pe de altă parte... este și foarte frumoasă. Acolo sus există o liniște aparte. Pe mine m-a ajutat foarte mult în carieră faptul că am fost aviator.

VEZI ȘI: Exclusiv. Mihai Popescu, Interviu despre cel mai așteptat eveniment din luna martie 2014

DC News: Ce pregătiți, în viitorul apropiat, pentru fanii dumneavoastră?

Adrian Sărmășan: Sunt spre finalul editării noului meu album. De fapt, de trei ani, numai asta fac. În 2007, am reapărut cu albumul "Oare", primul meu album. După care... patru ani am stat departe de showbiz. Am avut o oarecare nesiguranță de a rămâne în această zonă. Showbizul este un segment extrem de dificil. Este o lume foarte frumoasă, dar este o lume în care pentru a rezista trebuie să ai coaja tare. Eu fiind, la acea vreme, și om de afaceri, nu am putut să mă ocup și de muzică, și de poezie. După aceea, am scos albumul "Visez de-nnebunesc" la care am colaborat cu minunata artistă Zoe Alecu. La sfârșitul lui 2011, am ales să rămân cu muzica. Iată că acum urmează un nou album. Lansarea oficială va fi pe 5 iunie, la Clubul Spice din București. Voi cânta alături de trupa Coco. Albumul se cheamă "Lasă tot". Propune un nou Adrian Sărmășan. Vor fi noi nuanțe rock. Piesa "Lasă tot" - care va da titlul albumului - este un rock absolut. 

Iată mominalizarile celei de-a XIII-a ediții, pe genuri si categorii (în ordine alfabetică):

1. Cel mai bun debut: Alexandra Ușurelu; Lidia Buble; Maxim.

2. Cel mai bun cântec pop – „Emoții" – 3SE; „Noi simțim la fel" – Lidia Buble ft. Adrian Sână; „Pe aripi de vânt" - Delia ft. Kaira; „Pe barba mea" – Marius Moga; „Risipitor" – Loredana; „Sărutări criminale" – Maxim; „Solo" – Paula Seling.

3. Cel mai bun cântec pop-dance : „Aer" – DJSava & Raluka ft. Connect-R; "Fără aer" – Amna ft ADDA; "Cola song" – INNA; „Mamma mia" – Elena Gheorghe ft. Glance.

4. Cel mai bun cântec pop-rock: „De la capăt" – Voltaj; „Din nou" – Proconsul; „Forever love" – Direcția 5 ft. Lidia Buble; "Ne facem auziți" – Vunk și ai nostri; "Noapte caldă" – Bere Gratis ft Sore.

5. Cel mai bun mesaj : „De la capăt" – Voltaj; "Nu plânge, Ana" – ADDA; "Ne facem auziți" – Vunk și ai nostri; „Pe barba mea" - Marius Moga; "Taxi" – What's Up; "Împotriva lor" – Alexandra Ungureanu ft. Andrei Vitan.

6. Cel mai bun album: „40+" – Horia Brenciu ; „Fericirea de luni" – Alina Manole ; "La capătul lumii" - Alexandra Ușurelu; „Rock' n roll baby" - Direcția 5.

7. Cel mai bun compozitor : Adrian Sână; Laurențiu Duță; Kazibo; Marius Moga.

8. Cel mai bun artist pop-rock: Bere Gratis; Direcția 5; Proconsul; Voltaj; Vunk.

9. Omul cu chitara: Adrian Sărmășan; Alina Manole; Mircea Vintilă.

10. Cea mai buna interpretă: Delia; Elena Gheorghe; Loredana; Paula Seling; Nico.

11. Cel mai bun interpret: Bodo; Călin Goia; Cristi Enache; Horia Brenciu; What's Up.

12. Cel mai bun duet: „Așa e dragostea" – Andra & Liviu Teodorescu; „Ceva se întâmplă cu noi" - Alexandra Ușurelu ft. Mircea Vintilă; „Forever love" – Directia 5 ft. Lidia Buble; „Noapte caldă" – Bere Gratis ft. Sore.

13. Cântecul anului: „De la capăt" – Voltaj; „Emoții" – 3 SE ; „ Noi simțim la fel" – Lidia Buble ft. Adrian Sână; „Pe aripi de vânt" – Delia ft. Kaira; „Risipitor" - Loredana; „Sărutări criminale" - Maxim.

14. Artistul anului : 3SE; Delia ; Loredana; Maxim ; Voltaj.

Premiul special pentru întreaga carieră va fi acordat compozitorului Horia Moculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel