ADRIAN NĂSTASE va fi eliberat condiționat

Fostul premier, Adrian Năstase, va fi pus în libertate, joi,  de către magistrații Tribunalului Ilfov. Decizia de joi este definitivă, fostul premier urmând să fie eliberat imediat din penitenciar.

Magistrații Tribunalului Ilfov au luat în discuţie,joi,  propunerea de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase, după ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare.

Potrivit surselor De Ce news, fostul premier va fi eliberat condiționat.

Citește și: Adrian Năstase, optimist: Sper să vorbim diseară

Adrian Năstase a fost dus, joi, de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Ilfov, unde magistrații au luat  în discuţie contestaţia procurorilor anticorupţie în cazul deciziei Judecătoriei Sectorului 4, prin care a fost admisă propunerea de eliberare condiţionată a fostului premier.

Decizia Tribunalului Ilfov este  definitivă, astfel că Adrian Năstase va putea părăsi Penitenciarul Jilava în cursul zilei de joi. 

De ce va fi eliberat ADIAN NĂSTASE

ADRIAN NĂSTASE  a fost nevoit  să execute o treime din pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare, respectiv 547 de zile, acesta executând în total 556 de zile de închisoare (la data analizei la comisie - 3 iulie 2014), în care s-au inclus cele 179 de zile efectiv executate din 6 ianuarie, 272 de zile de arest preventiv, de fapt perioada executată în prima condamnare, şi 105 zile considerate executate ca urmare a muncii prestate, respectiv elaborarea unor lucrări ştiinţifice.

Citește și: Năstase, motivare pentru sporul de pedeapsă: Nu a fost un exemplu de probitate

Curtea de Apel Bucureşti a decis, la 24 iunie, după contopirea condamnărilor primite de fostul premier în dosarele "Trofeul Calităţii" şi "Zambaccian", să adauge un spor de şase luni la pedeapsa de patru ani pe care o executa fostul premier din 6 ianuarie, 2014.

Din pedeapsa lui Adrian Năstase a fost scăzută perioada în care a stat în penitenciar, respectiv nouă luni (272 de zile), din 20 iunie 2012 până în 18 martie 2013, când a executat condamnarea de doi ani primită în dosarul "Trofeul calităţii".

Citește și: CTP: Eliberarea condiționată îl ajută pe "patriarhul" Năstase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel