Deutsche Bank vrea să-şi reducă costurile anuale cu 3,5 miliarde de euro

Deutsche Bank AG, cel mai mare grup bancar german care are operațiuni și în România, vrea să-și crească profitabilitea, astfel că intenționează să-şi reducă costurile anuale cu 3,5 miliarde de euro şi, de asemenea, să se retragă din o zecime din ţările în care operează în prezent.

Anunțul a fost făcut marți, relatează Agerpres, potrivit realitatea.net.

De asemenea, în cadrul unui program de restructurare până în 2020 care va costa 3,7 miliarde de euro pentru a fi implementat, grupul Deutsche Bank intenţionează să reducă activele băncii sale de investiţii cu 200 miliarde de euro şi să închidă 200 din cele aproximativ 730 de sucursale.

"Trebuie să rămânem orientaţi spre clienţi dar să ne concentrăm mai mult pe relaţiile atractive reciproc cu clienţii, să rămânem o bancă globală dar mai concentrată geografic, să rămânem o bancă universală dar să evităm să fim de toate pentru toţi",  au apreciat directorii generali Juergen Fitschen şi Anshu Jain.

Săptămâna trecută Deutsche Bank a plătit o amendă record de 2,5 miliarde de dolari pentru manipularea dobânzilor Euribor şi Libor în perioada 2005-2009.

Deutsche Bank este prezentă și pe piaţa din România din anul 1998.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel