Adrian Năstase, prezent la reuniunea Consiliului consultativ al MAE

Fostul premier Adrian Năstase a onorat vineri invitația ministrului Bogdan Aurescu și a participat alături de alți 10 foști miniștri de Externe la reuniunea Consiliului consultativ al MAE. Ulterior, fostul premier și-a exprimat bucuria, într-o postare pe blogul personal, că a fost această inițiativă care îi aparține a fost reluată, după o pauză de cinci ani. 

"Vineri, am participat la reuniunea Consiliului consultativ al MAE, la invitatia ministrului Bogdan Aurescu. M-am bucurat ca a fost reluata, dupa cinci ani, aceasta forma de consultare pe politica externa, initiata de mine, la inceputul anilor '90, in perioada in care eram la conducerea ministerului. Au participat 11 fosti ministri de externe. Nu voi face comentarii despre ceea ce s-a discutat deoarece intelegerea a fost ca dezbaterea sa se desfasoare pe baza regulilor Chattam House", a scris, sâmbătă, Adrian Năstase pe blogul personal, unde a publicat și comunicatul transmis de Ministerul de Externe.

Citește AICI comunicatul

La reuniunea de vineri, a cărei temă a fost prioritățile de politică externă ale României în raport cu vecinătatea estică, au fost prezenți, alături de Adrian Năstase, foştii miniştri ai afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, Adrian Severin, Petre Roman, Mircea Geoană, Mihai-Răzvan Ungureanu, Adrian Cioroianu, Lazăr Comănescu, Cristian Diaconescu, Teodor Baconschi, Titus Corlăţean. 

Adrian Năstase a deținut funcția de ministru de Externe al României în perioada 1990-1992, din partea FSN.

Adrian Năstase, enigmatic în ziua de Paști: Poate că anul acesta...

Chatam House este denumirea celei mai severe reguli de confidenţialitate ce caracterizează întâlnirile la care se dezbat chestiuni sensibile din domeniul relaţiilor internaţionale. Participanţii pot folosi informaţiile vehiculate, dar sub nici o formă nu au voie să dezvăluie identitatea, apartenenţa lectorilor şi a celorlalţi participanţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel