Adrian Năstase, interdicție de călătorie în SUA. "Nu am fost mirat, am fost revoltat". Scrisoarea primită

Diplomatul american Hoyt Brian Yee a afirmat că sunt oficiali și foști oficiali români și bulgari care au interdicție de călătorie în SUA din cauza unor fapte de corupție. 

Hoyt Brian Yee a precizat că nu poate furniza informații despre identitatea celor care au această interdicție. Singurul fost oficial guvernamental din România despre care se cunoaște că are această interdicție de călătorie în SUA este fostul premier Adrian Năstase. În aprilie 2012, lui Adrian Năstase i-a fost retrasă viza de călătorie, cu două luni înainte de condamnarea sa definitivă.

Fostul prim-ministru și-a rectificat o afirmație recentă despre interdicția de călătorie ce i-a fost impusă de SUA, pe blogul său: "Am spus că am fost "mirat" de acea decizie. Am greșit. Nu am fost "mirat", ci "revoltat". 

SUA nu are foști prieteni

Adrian Năstase a declarat, joi, la lansarea cărții "Presa de la A la N" că nu și-a "imaginat că această chestiune a pixurilor din campania electorală din România poate să fie o chestiune atât de importantă în Statele Unite, cu atât mai mult cu relaţia mea cu administraţia americană în legătură cu conflictele din Irak de-a lungul anilor, colaborarea în legătură cu intrarea în NATO, şi altele, consideram că sunt chestiuni destul de important". Fostul premier a mai spus că "americanii şi administraţia americană nu au 'foşti prieteni', ei au numai 'actuali prieteni'. Ţi-ai terminat mandatul, nu mai eşti util, pa! Deci, ăsta este mesajul care a apărut din acea scrisoare. Nu ştiu, se temeau americanii că voi merge şi voi organiza acţiuni teroriste acolo". 

Periculos pentru SUA asemenea teroriștilor

Adrian Năstase subliniază că "dacă România nu este o colonie", ar trebui ca retragerea vizelor pentru cetățenii români să nu fie o chestiune confidențială între cetățenii români și autoritățile americane, ci trebuie să fie cunoscută și de MAE. Fostul premier a mai precizat că a devenit dintr-o dată periculos pentru SUA, asemenea teroriștilor Al Qaeda din cauză că ambasadorul american la acea vreme la București avea "un anumit mentor" și era într-o relație specială cu apropiații lui Traian Băsescu. 

Iată și scrisoarea primită de Adrian Năstase: 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel