Adrian Năstase, în fața instanței: Nu voi recunoaște acuzațiile

Adrian Năstase
Adrian Năstase

Adrian Năstase a declarat miercuri că nu va recunoaște acuzațiile pe care i le-a adus DNA nici dacă procurorii vor cere 10 ani de închisoare.

VEZI ȘI: Adrian Năstase, de nerecunoscut după 7 luni de închisoare. Codrin Ștefănescu: Este un semn pe care îl dă 

Declarația a fost făcută la Judecătoria Sectorului 4, unde s-a dezbătut cererea lui Năstase de eliberare condiționată din închisoare.

"Reeducarea, în ceea ce mă privește, dacă înseamnă că trebuie să vin în fața DNA și să zic că acuzațiile au fost corecte, nu o voi face niciodată. Poate DNA să ceară 10 ani de detenție. De altfel, am făcut și demersuri la CEDO pentru a ataca sentințele primite", a declarat Năstase în fața instanței.

VEZI ȘI: Cum răspunde Ponta ACUZAȚIILOR de plagiat din Ziarul Financiar

Declarația lui Năstase a fost o replică la susținerile reprezentantului DNA, care a spus că, în cazul fostului premier, nu există dovezi temeinice de îndreptare, pe timpul detenției la Penitenciarul Jilava.

În plus, procurorul de ședință a mai spus că Adrian Năstase nu trebuie eliberat automat doar pe motiv că a executat o treime din totalul pedepsei, iar caracterizările primite din partea Comisiei de la Penitenciarul Jilava sunt formale, scrie Agerpres.

De cealaltă parte, avocații lui Năstase au arătat că acesta a executat până în prezent 576 de zile, din care 105 zile primite pentru redactarea a trei lucrări științifice, îndeplinind fracția de o treime din cei 4 ani și șase luni închisoare, nu a fost sancționat niciodată în penitenciar, a avut un comportament disciplinat, a participat la 24 de dezbateri pe diferite teme și la manifestări artistice.

"Domnului Adrian Năstase îi va fi mai greu în afară decât în penitenciar. Pedeapsa îl va urmări mereu", a declarat avocatul Ion Cazacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel