Adrian Năstase, după ce Klaus Iohannis a fost huiduit: Nu a fost un lucru bun

Fostul premier Adrian Năstase, într-o postare pe blogul personal, își exprimă nemulțumirea pentru faptul că un eveniment de nivel european cum este Festivalul Internațional George Enescu a fost umbrit de huiduielile cu care a fost întâmpinat, duminică seară, la Sala Palatului, președintele Klaus Iohannis, și argumentează de ce crede că nu a fost un lucru bun. 

Într-o postare recentă pe blogul personal, Adrian Năstase notează impresiile sale după prima zi a ediției din acest an al Festivalului George Enescu, amintind inclusiv faptul că s-a reîntâlnit cu numeroși prieteni și cunoscuți.

De asemenea, fostul premier comentează într-un post-scriptum și în legătură cu modul în care a fost întâmpinat președintele Klaus Iohannis la Sala Palatului, de către un grup de protestatari, susținând că "este stupid ca un eveniment pozitiv, la care s-a muncit mult și pentru care se cheltuiesc mulți bani, să fie umbrit în acest fel".

Klaus Iohannis, huiduit. Corina Drăgotescu: Așa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria postrevoluționară

Iată ce a scris, luni, fostul premier Adrian Năstase pe blogul personal:

"Aseara, a avut loc gala de deschidere a Festivalului George Enescu. Un eveniment de nivel european. Un eveniment consolidat de o lunga traditie. O bucurie pentru melomani dar nu numai pentru ei. Ieri, Sala Palatului a fost neincăpătoare. Concertul de ieri a inceput, ca de obicei, la deschiderea fiecărei editii, cu Rapsodia lui George Enescu. Interpretată minunat de Orchestra Română de Tineret, sub bagheta unui tânăr dirijor finlandez, Kristjan Jarvi. A urmat un concert de vioara cu o recunoscuta violonista – Sarah Chang. Concertul pentru vioara al lui Sibelius a fost un exercitiu de virtuozitate.

In partea a doua, am ascultat o extraordinara „montare" a unei lucrări fabuloase – Carmina Burana, de Karl Orff. Corul Filarmonicii, solistii Jennifer O'Loughlin, Max Emanuel Cencic si Levente Molnar au incantat prin vibratia interpretării, prin bucuria de a fi impreuna pe scena, alaturi de o, deja, prestigioasa Orchestră de Tineret.

M-am bucurat să reintâlnesc, cu această ocazie, numerosi prieteni si cunoscuti.

PS Am aflat ca presedintele Johannis a fost huiduit la sosire. Nu cred că a fost un lucru bun. Pentru cei care doresc să se manifeste in acest fel, sunt si vor fi destule momente politice. Este stupid ca un eveniment pozitiv, la care s-a muncit mult si pentru care se cheltuiesc multi bani, sa fie umbrit in acest fel. Va trebui să invătăm să proiectăm in exterior imagini mai bune – nu doar cu romi, nu doar cu călăuze de imigranti. Chiar dacă suntem nemultumiti de unele lucruri ( si fac parte dintre nemultumiti). Părerea mea..."

Klaus Iohannis, întâmpinat cu huiduieli la festivalul George Enescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel