ADRIAN NĂSTASE, bilanț negru al celor zece ani cu Traian Băsescu. Reproș pentru PSD

Adrian Nastase
Adrian Nastase

Adrian Năstase a făcut bilanțul a zece ani în care Traian Băsescu a fost președintele României. Fostul premier a subliniat că înțelege criticile fostului președinte cu privire la Guvernul Năstase, la care încearcă să se raporteze, însă nu înțelege lipsa de reacție a PSD. 

Adrian Năstase a făcut, pe blogul său, bilanțul negru a două mandate ale fostului președinte Traian Băsescu.

"În decembrie 2014, s-a încheiat cel de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu. El încearcă acum să-și fixeze un loc onorabil în istoria românilor. Nu cred că va reuși. "Regimul Băsescu" va rămâne o paranteză de istorie. Așa cred eu. Alții poate că au o altă evaluare a acestor ani. Recunosc, sunt subiectiv. Dacă tragem linie, vom reține însă, pentru acești zece ani:

* eșecul revizuirii Constituției;

* distrugerea credibilității Parlamentului și a partidelor politice prin votul uninominal;

* incapacitatea de a realiza un minim succes de politică externă (spre exemplu neintrarea în Spațiul Schengen, programată pentru 2011);

* împrumuturi externe masive, criză economică, creșterea gradului de sărăcie și, în general, scăderea puterii de cumpărare;

Cătălin Striblea dezvăluie relația cu Marius Striblea, avocatul lui Udrea

* absorbția a doar 6% din cele 30 de miliarde de Euro ce se cuveneau României, ca fonduri europene nerambursabile, în bugetul 2007-2013;

* scăderea alocațiilor pentru armată de la 2% la 1,2%;

* dezbinare socială, scăderea preocupării pentru performanță;

* fuga tinerilor în străinătate, "dezertarea" medicilor și a altor cadre calificate, etc.

Și lista acestor neîmpliniri poate continua", a scris Adrian Năstase, pe blogul său

Fostul președinte al PSD a subliniat că la Congresul PSD, Traian Băsescu a spus că vrea să-și apere mandatul, referindu-se, în principal, la roul său, în consolidarea statului de drept, a instituțiilor și la independența justiției. 

"Băsescu simte nevoia să se raporteze negativ la perioada 2001-2004, pentru a pune în valoare "realizările" deceniului său. Îl înțeleg. Ceea ce nu înteleg însă este lipsa de reacție a liderilor PSD care par a nu-și mai aminti faptul că în 2000-2004 tot PSD era la guvernare și nu realizează că ar fi important pentru forța partidului să reacționeze, aducând în spațiul public argumente și comparații. E adevărat, au trecut ceva ani de atunci", a subliniat Adrian Năstase. 

Fostul premier a notat, pe blogul său, cele 60 de instituții din sistemul guvernamental, create sau reformate în cei 4 ani de guvernare 2001-2004, în colaborare cu Uniunea Europeană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel