Adrian Năstase: În relația cu UE am rămas blocați pe linia politică lansată în 2005, dar...

Fostul premier Adrian Năstase, prezent joi la Târgoviște, a declarat că în timp ce Uniunea Europeană se schimbă fundamental, România a rămas blocată pe linia politică din 2005, în condițiile în care, din punct de vedere economic, ar trebui acordată o atenție mai mare zonei BRICS (din care fac parte Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud).

În opinia lui Adrian Năstase, la nivelul Uniunii Europene, în momentul de față, se poate vorbi despre o renaționalizare a politicilor europene. În consecință, potrivit fostului premier, schimbările din Uniunea Europeană necesită o reevaluare a intereselor și pozițiilor României.

În acest context, Adrian Năstase a apreciat că țara noastră a rămas blocată pe linia politică din 2005, importantă de altfel din punct de vedere al securității naționale, însă, pe plan economic, România ar trebuie să acorde importanță și altor piețe. 

În mod normal bugetul UE pentru perioada până în 2020, pe o perioadă de șapte ani, bugetul este de 900 de miliarde. Gândiți-vă că este un buget pentru 500 de milioane de persoane pe timp de șapte ani. Este evident că acești bani nu vor mai putea fi folosiți pentru o dezvoltare intensivă și pentru o acoperire a decalajelor dintre Româniile noastre și țările membre UE. De aceea multe dintre țările Uniunii Europene se orientează și spre alte zone, cum ar zona BRICS, zona formată din Brazilia, China, Africa de Sud, Rusia șamd. Noi am rămas blocați pe o linie politică lansată în 2005, care evident este extrem de importantă din punct de vedere al securității naționale, dar din punct de vedere al evoluțiilor economice, în mod evident, ar trebui să fie amendată, așa cum se întâmplă în relațiile altor state membre, cu țările din acest grup, a declarat Năstase, citează Agerpres.

Fostul premier Adrian Năstase și-a lansat, joi, în prezența unui public numeros, la sediul Bibliotecii Județene "I. H. Rădulescu" Dâmbovița volumul "Cele două Românii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel