Urmărește emisiunea live


ADMITERE 2014. Ce facultate trebuie să faci să te angajezi la Petrom

Petrom, cea mai mare companie din România, este în permanență în căutare de studenți și tineri absolvenți.

DC News: La ce facultate ar trebui să se înscrie astăzi un tânăr care ar vrea să se angajeze la Petrom?

Petrom: Cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Gaze si Energie, Rafinare si Marketing, suntem mereu in cautare de studenti/ tineri absolventi ai facultatilor cu profil tehnic. Oportunitati de cariera sunt si pentru studentii/ absolventii celorlalte facultati, cu profil non-tehnic, interesati sa se dezvolte profesional alaturi de OMV Petrom, insa cererea din partea companiei este mai mare la prima categorie.

DC News: Ce cariere sunt accesibile în cea mai mare firmă din România?

Petrom: In prezent OMV Petrom ofera numeroase oportunitati de dezvoltare a carierei pentru tinerii absolventi fara experienta profesionala anterioara (sau cu experienta minima), dar care isi doresc sa se perfectioneze in cadrul echipelor/ domeniilor de: inginerie de petrol si gaze, inginerie mecanica si electrica, automatizari si instrumentatie, inginerie chimica, constructii civile dar si in alte echipe/ domenii precum: administrarea afacerilor, finante, contabilitate, IT.

Unul dintre proiectele noastre de success este programul de internship Open4U care se adreseaza studentilor (facultate si master). Prin acest program aflat anul acesta la a 3-a ediție, ne dorim să le oferim studentilor un cadru profesionist, în care, supervizaţi de către experţi în domeniu să poată pune în practică noţiunile teoretice pe care le-au acumulat de-a lungul anilor de studiu şi să le oferim ocazia să-şi completeze formarea profesională prin participarea la activităţi practice, specifice unui anumit domeniu de activitate.  

VEZI ȘI: ADMITERE FACULTATE 2014. Ce trebuie să faci înainte, în timpul și după un examen

DC News: Ce job-uri vor avea cautare, ce competente sunt necesare? La fel pentru mastere...

Petrom: Candidatul ideal pentru noi detine cunostinte solide in domeniul studiat, fie ca vorbim de studentii sau absoventii de facultate si de master. Cautam in primul rand tineri cu atitudine pozitiva, motivatie, entuziasm, excelente abilitati de comunicare si relationare si valori similare cu OMV Petrom – Profesionalism, Pionierat şi Parteneriat. Fiind o companie multinationala, este important ca pentru indeplinirea cu succes a responsabilitatilor, cunoasterea limbii engleze sa fie la nivel fluent.

Pentru programul Open4U tinerii interesați trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • Să  aiba promovabilitate 100% a examenelor şi o medie de minium 8 pe ultimul an de studiu (dovedită prin adeverinţă de la Facultate); 
  • Să împărtășească valorile OMV Petrom: Pionierat, Profesionalism, Parteneriat; 
  • Să aibă cunoştinţe avansate de limba engleză; 
  • Să trimită un CV, scrisoare de intenţie si scrisoare de recomandare din partea unui cadru didactic.

Pentru anul 2014,  Petrom a avut alocat un număr de 149 locuri, distribuit către toate diviziile de afaceri. Selecția pentru programul Open4U s-a incheiat in luna iunie si va fi reluata anul viitor, incepand cu luna mai.

DC News: Sunt apreciate facultațile din România? Cine dorește o carieră internațională e avantajat daca pleacă la studii în străinătate?

Petrom: In demersurile noastre de recrutare si selectie a tinerilor absolventi, cele mai multe aplicatii le primim de la studentii si absolventii facultatilor din Romania. Acestia sunt tineri cu un mare potential de dezvoltare profesionala, iar in cadrul companiei OMV Petrom exista in mod constant oportunitati de dezvoltare a carierei in plan international in cadrul grupului OMV. Aceste oportunitati sunt valabile in mod egal pentru toti tinerii absolventi, indiferent daca au studii efectuate in Romania sau in strainatate. 

VEZI ȘI: ADMITERE FACULTATE 2014. Ce trebuie să faci înainte, în timpul și după un examen

DC News: Sunt mulți tinerii care pleacă la facultate în străinătate și apoi se întorc pentru un job în țară?

Petrom: In decursul anilor am constatat ca numarul tinerilor absolventi care se intorc in tara la terminarea studiilor in strainatate nu este foarte mare. Cu toate acestea ne bucuram de fiecare data cand un astfel de candidat isi manifesta interesul de a se alatura echipei si putem veni cu mai multe exemple de astfel de tineri, care au fost angajati in OMV Petrom.

DC News: Investiția în studiile făcute la facultăți de prestigiu, din Europa, se amortizează? Sunt mai multe șanse/salarii mai mari?

Petrom: Investitia in studii si in dezvoltare personala este importanta pentru toti tinerii absolventi care isi doresc construirea unei cariere de succes, fie ca aleg sa studieze la facultati din Romania sau strainatate.

Absolvirea unei facultati de prestigiu creste sansele de a avea acces la unele joburi din cadrul companiei, datorita cunostintelor solide referitoare la mecanismele de piata, a capacitatii dovedite de a face fata schimbarii si a performantelor intr-un mediu international, calitati cerute pentru multe dintre joburile din cadrul OMV Petrom. OMV Petrom ofera sanse egale tuturor absolventilor de facultate; pe langa pachetele salariale competitive le oferim tinerilor absolventi instrumentele potrivite, axate pe oferirea unei game largi de sesiuni de training ca suport pentru o dezvoltare continuă, personală şi profesională.

DC News: Contează la angajare, pe piața locală, dacă diploma e de la facultate privată/de stat?

Petrom: OMV Petrom ofera sanse egale tuturor absolventilor de facultate care sunt interesati de un loc de munca in cadrul companiei, punand accent pe cunostinte dobandite pe parcursul anilor de studiu, abilitatile lingvistice, si alte competente care pot fi indicatorul unui comportament organizational responsabil. Seriozitatea studiilor, eforturile depuse in timpul studentiei vor fi luate in calcul in procesul de selectie.

VEZI ȘI: ADMITERE FACULTATE 2014. TAXE de ȘCOLARIZARE mai mari în 2014

DC News: Care sunt specialitățile cele mai căutate, la noi?

Petrom: OMV Petrom ofera numeroase oportunitati de dezvoltare a carierei in cadrul echipelor/ domeniilor de: inginerie de petrol si gaze, inginerie mecanica si electrica, automatizari si instrumentatie, inginerie chimica, constructii civile dar si in alte echipe/ domenii precum: administrarea afacerilor, finante, contabilitate, IT.

DC News: Care sunt salariile, la debut și cum vor evolua ele, în funcție de investiția în studii (masterat etc).

Petrom: Evolutia pachetului salarial este strans legata de evolutia profesionala si personala a angajatilor nostri si de situatia companiei, in general. In evolutia pachetului salarial, performanta angajatului si contributia solida a sa la dezvoltarea companiei sunt factori importanti, alaturi de cunostintele si abilitatile consolidate sau dobandite.

In cadrul programului Open4U ne dorim ca tinerii să obţină o imagine relevantă a ceea ce defineşte calitatea de angajat Petrom, si oferim fiecărui participant la acest proiect un contract individual de muncă cu o durată de două luni, beneficiind totodată de remuneraţie lunară, tichete de masă şi acces la cursurile specifice pe care le desfăşuram în compania noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel