EXCLUSIV  Adevărul despre mișcarea de susținere pentru Vlad Alexandrescu. Ministru, dezvăluiri în premieră

Mai mulți oameni au ieșit în stradă să-și arate susținerea pentru Vlad Alexandrescu, fostul ministru al Culturii. În fruntea lor a fost și Tudor Chirilă care a încercat să-l convingă pe Dacian Cioloș că Vlad Alexandrescu nu este vinovat pentru situația de la Operă.

DC News a stat de vorbă cu Bogdan Stanoevici, ministru în Guvernul Ponta, care ne-a vorbit, într-un amplu interviu, despre situația creată la Cultură.

DC News: În ce cheie aţi văzut ieşirea unui număr de oameni (mai mic sau mai mare) pentru susţinerea lui Vlad Alexandrescu (fost ministru al Culturii), inclusiv ieşirea lui Tudor Chirilă?

(w670)

Bogdan Stanoevici: 'Corb la corb nu scoate ochii'. Persoanele care au ieşit să-l susţină pe Alexandrescu erau de două categorii şi anume:

a. reprezentanţii cei mai vocali ai grupului de interese pe care ministrul Alexandrescu voia să-i pună în toate poziţiile de unde puteau controla banii din cinematografie şi sălile de cinema, de exemplu. Adică exact cei ce profită de sistem deja, obţinând fonduri prin numeroasele lor societăţi de producţie şi distribuţie de film, în frunte cu Ada Solomon, Tudor Giurgiu, Laurenţiu Damian (director în cadrul Ministerului Culturii, al cărui fiu, de 25 de ani, a fost angajat de Vlad Alexandrescu pe postul de consilier ministerial pe Teatru).

VEZI ȘI: Chirilă și Cioloș, scandal în stradă. Atac violent și urlete

b. reprezentanţii unui alt tip de grup de interese, alcătuit pe baza apartenenţei la o minoritate (extrem de gălăgioasă), cu care eu personal nu am nimic de împărţit. Dacă aş dezvolta însă, aş fi imediat tratat de homofob, sau mai ştiu eu ce altceva, deşi nu este decât o constatare a unei realităţi ce nu poate fi contestată. Trăim însă într-o societate democratică şi avem datoria să acceptăm şi să respectăm diferenţele. Fiecare e liber să-şi aleagă modul de viaţă după cum doreşte. În ce priveşte Tudor Chirilă, dincolo de legăturile de rudenie care l-au făcut să participe la susţinerea lui Vlad Alexandrescu (este firesc) a dovedit o totală necunoaştere a realităţilor din Ministerul Culturii şi a conducerii dezastruoase a ministrului. L-a luat apa şi a pierdut foarte mult din simpatia pe care i-o purtau şi i-o arătau fanii săi. Păcat".

Interviul integral va fi publicat în zilele care urmează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel