Adevărata lovitură în scandalul EBU-TVR! Pierdere IMPORTANTĂ pentru milioane de români

TVR nu mai are dreptul de a difuza Eurovision 2016 din cauza datoriilor pe care le are către EBU, însă adevărata pierdere nu este aceasta.

Vestea care îngrozește milioane de români este că TVR ar putea pierde și drepturile de transmisie ale EURO 2016.

Ultima participare a României la Campionatul European de Fotbal a fost în 2008, ceea ce înseamnă că interesul pentru ediția din această vară va fi extrem de ridicat. Mai ridicat decât ar fi fost pentru Eurovision 2016.

TVR a rupt audiențele în 2008

Pentru a vă face o idee de cât interes prezintă o astfel de competiție, vă amintim că meciurile de la EURO 2008 au adus cifre record pentru TVR.

O lună întreagă, în primetime, meciurile de la Euro 2008, transmise de TVR, au fost pe primul loc în clasamentul audiențelor TV. Mai mult, partida Italia - România a dat recordul de audiență absolut al ultimilor ani în televiziune, aproape trei milioane de telespectatori s-au uitat, în medie, în fiecare minut al meciului terminat la egalitate.

Ratingurile marcate de transmisiunile sportive, de meciuri și de programele despre Euro au mărit, la vremea respectivă, bugetul TVR-ului, numai din publicitate, cu aproape 4,5 milioane de euro.

Eurovision 2008, transmis de TVR, a avut un rating de 4,2%, fiind devansat de multe emisiuni de divertisment de la celelate televiziuni.

Stream-urile ilegale vor fi luate cu asalt

Dacă meciurile echipe naționale de fotbal de la Euro nu vor fi transmise de nicio televiziune din România, atunci iubitorii de fotbal vor fi nevoiți să se îndrepte către vizionarea online. Mai exact milioane de oameni ar putea apela la site-urile care preiau ilegal transmisiunea televiziunilor străine.

Președintele EBU, la București

Ingrid Deltenre, preşedintele European Broadcasting Union (EBU), va fi prezentă vineri la Bucureşti ca să discute cu autorităţile române despre eliminarea României din competiţia Eurovision.

Organizaţiei Europene a Televiziunilor Publice se va întâlni cu ministrul Finanţelor, conducerea TVR şi cu preşedinţii Comisiilor de cultură din Parlament, informează TVR.

EBU a precizat că România se poate înscrie abia anul viitor în competiţia cântecului european, dacă TVR îşi achită datoriile către organizaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel