Avocații lui Adamescu acuză autoritățile române de crimă

Robert Amsterdam, avocatul lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri decedat, a anunțat că îi va acționa în instanță pe cei vinovați de moartea lui Dan Adamescu.

Într-un comunicat pentru DC News, firma de avocatură Amsterdam & Partners LLP susține că fostul om de afaceri, condamnat la patru ani de închisoare, a intrat în șoc septic în ziua de Crăciun și nu a răspuns la tratament autoritățile fiind vinovate pentru acest lucru.

Potrivit sursei citate, autoritățile române au încălcat în mod repetat și consecvent drepturile omului, refuzându-i accesul la îngrijire medicală adecvată, în ciuda stării în care se afla. Mai mult, familiei lui Adamescu i s-a interzis accesul la omul de afaceri.

"Să fie absolut clar: oficialii români responsabili pentru uciderea lui Dan Adamescu vor fi trași la răspundere în conformitate cu Legea privind responsabilitatea globală pentru drepturile omului", a precizat avocatul Robert Amsterdam care îl consideră pe omul de afaceri ”deținut politic”, menționând totodată că ”autoritățile române trebuie să fie condamnate în termenii cei mai duri"

Avocatul a mai precizat că Dan Adamescu este a doua persoană care și-a pierdut viața în acest caz după ce un martor-cheie, avocatul George Dumitru, s-a sinucis în circumstanțe suspecte, la doar câteva ore după interogarea sa de către procurori.  

El a mai precizat că arestare și procesul controversat al lui Dan Adamescu din partea Direcției Naționale Anticorupție din România (DNA) a fost larg criticat de grupuri internaționale, precum Fair Trials International.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel