Acuzații dure din PMP pentru USB și PNL: Induc în eroare opinia publică

Președintele PMP Sector 1, Sebastian Moise, lansează critici dure după votul negativ dat de  consilierii USB și PNL în cazul Catedralei Mântuirii și susține că cele două partide induc în eroare opinia publică. 

"Votul negativ dat de consilierii USB și PNL în cazul Catedralei Mântuirii Neamului demonstrează o abordare populistă, care nu are nimic în comun de fapt cu agenda comunității", spune președintele PMP Sector 1, Sebastian Moise, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, consilierii PMP Sector 1 au votat pentru acordarea unui sprijin financiar pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

"În cadrul ședinței din 28 iulie a.c., consilierii PMP au votat în favoarea acordării unui sprijin financiar pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, ca urmare a solicitării Bisericii Ortodoxe Romane. Partidul nostru consideră importantă valorificarea parteneriatului dintre stat și culte, în mod special atunci când este necesar să renovăm sau să construim clădiri cu valoare de monument istoric", spune Sebastian Moise.

Acesta susține totodată că USB și PNL induc în eroare opinia publică.

"Regretăm că atât USB, cât și PNL, induc în eroare opinia publică, suprapunând două teme total distincte. Alocarea de resurse financiare pentru proiecte destinate promovării spiritualității nu reprezintă o premisă ce exclude sau blochează proiectele din sfera educației sau a sănătății. Responsabil pentru dezastrul din sănătate este managementul defectuos din administrație, care nu are legătură cu activitatea niciunui cult din România. Prin urmare, asocierea acestor teme este falsă și nu are niciun fundament", precizează Sebastian Moise.

Citește și: Clotilde Armand a blocat acordarea a 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Consiliul Local al sectorului 1 a respins joi un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, Clotilde Armand, consilier local sector 1 din partea USB, explicând vineri, într-o conferință de presă, că USB a propus, în ședință, alocarea a 2 milioane de lei.

"Am făcut un compromis și am spus: vă propunem acum să alocăm 2 milioane de lei pentru acest proiect și pentru suma restantă de 8 milioane de lei să facem ceva ce mi se pare normal, o dezbatere publică. (...) Noi toți de la USB considerăm că era o propunere rezonabilă, noi toți am votat pentru, dar și PSD și PNL au blocat alocarea aceasta de 2 milioane de lei", a spus Clotilde Armand.

Aceasta a precizat că proiectul va fi rediscutat, după ce USB s-a abținut, iar PNL a votat împotriva alocării pentru Catedrală a 10 milioane de lei.

În replică, primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a spus că PSD a făcut propunerea alocării sumei de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, în urma solicitării patriarhului Daniel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel