Acuzație gravă: Partidele politice, structuri mafiote extrem de bine organizate

"Partidele politice sunt structurile mafiote cel mai bine organizate din România, țară în care, în acest moment, 80% din banul public se fură", acuză un important om de afaceri, fost lider liberal. 

Viorel Cataramă a susținut, la Realitatea TV, în emisiunea Jocuri de Putere, că singura mare problemă pe care România o are și care nu s-a discutat până acum niciodată pe fond este salariul minim, de aici derivând și toate nenorocirile din țară. Și asta pentru că "avem o clasă politică care a ajuns să fie detestată de populaţie pe bună dreptate. Avem partide politice şi instituţii, cum e Parlamentul, care au ajuns să fie detestate de populaţie. Trebuie să spunem că vinovaţi pentru această situaţie sunt partidele politice, partide politice care, fără excepţie, în ultimii 25 de ani, nu au făcut ce trebuie pentru România şi nu au pus degetul pe rană. Nu au făcut nimic să crească acest salaru, nivelul de trai care să ne ducă şi pe noi într-o altă lume a bunăstării şi a civilizaţiei", a spus Cataramă, care a continuat cu o declarație șocantă.

Citește și Ce spune Olteanu despre nivelul salariului minim decent în România

"În acest moment, partidele politice sunt structurile mafiote cel mai bine organizate din România. Structuri mafiote extrem de bine organizate. O persoană independentă, competentă şi capabilă nu poate intra într-o astfel de structură, iar dacă intră, este imediat rejectată, dată la o parte, de aceste structuri. Aproape toate partidele care au guvernat România au lăsat şi au perpetuat sistemul de furt din banul public", a mai spus Viorel Cataramă, care a ținut să atragă atenția că 80% din banul public se fură.

"În acest moment, până la 80% din banul public a ajuns să se fure, să dispară. Dau un exemplu. În Elveţia, un kilometru de autostradă costă 2-3 milioane de euro. În România, costă 30-35 de milioane. În România, deszăpezirea costă de 10 ori mai mult decât în Finlanda. De ce e posibil acest lucru? Pentru că legislaţia permite persoanelor aflate în funcţii să semneze, să organizeze în mod incorect licitaţii, să modifice contractele de licitaţii o dată câştigate. Niciun preşedinte român şi niciun partid politic care a guvernat nu a dorit să schimbe această legislaţie", a acuzat Viorel Cataramă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel