Ministrul Sănătății tună și fulgeră: Lucruri trecute cu vederea, dintr-o dată, crize

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, este de părere că probleme din sistem care au fost până acum 'trecute cu vederea', în acest an au devenit, dintr-o dată, 'crize mari', fiecare eveniment ''născând o polemică dusă la extremă''.

'În anul acesta am trecut aşa ca din întâmplare peste o serie de crize. Cuvântul acesta a început să îmi placă foarte mult: crize mari şi crize mici pe nişte subiecte care de altfel sunt de zeci de ani în această ţară. Fără doar şi poate sistemul de sănătate reprezintă o mare problemă şi este datoria noastră să îl însănătoşim, dar lucruri care anii trecuţi au fost total trecute cu vederea, anul acesta, dintr-o dată, au fost nişte mari crize şi fiecare eveniment naşte o polemică dusă la extremă. (...) Este o situaţie la care s-a ajuns după 25 de ani de nepăsare, de superficialitate, abandonare a respectului legii, de afirmaţii făcute peste gard. (...) Ce s-a stricat în 25 de ani să înlocuieşti în 6 luni ...', a afirmat ministrul Sănătăţii, la Digi 24.

Potrivit acestuia, vor fi făcute verificări dincolo de ancheta penală şi în cazul altor dezinfectanţi folosiţi în spitale. 'Pe vremuri se făcea dezinfecţia cu formol şi cloramină. Erau foarte eficiente şi erau extraordinar de ieftine', a susţinut ministrul.

În opinia sa, numărul de infecţii nosocomiale înregistrat are legătură cu calitatea produsului dezinfectant folosit, dar 'şi cu multe alte lucruri'.

'Este doar un mic segment din tot acest lanţ al infecţiilor nosocomiale. Sunt multe lucruri în acest lanţ', a arătat Patriciu Achimaş-Cadariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel