Urmărește emisiunea live


"Acesta este momentul pe care-l așteaptă Traian Băsescu"

Președintele Traian Băsescu a ajuns să fie izolat pe scena politică. Președintele, însă, așteaptă un moment crucial în care poate da lovitura de grație. 

Realizatorul Cătălin Striblea scrie, pe blogul său, că Emil Boc este unul dintre politicienii PDL pe care îl vede, cu greu în PDL, întrebându-se cum ar putea să stea el lângă Crin Antonescu, în ședințe. 

VEZI și: Monica Macovei, apel disperat

La întrebarea "Ce se întâmplă cu adevărat între PNL și PDL?", jurnalistul Cătălin Striblea scrie un răspuns în șase puncte, pe blogul său:

1. Fuziunea nu se va face până în alegeri din motive tehnice. Adică durează mai mult de patru luni până când toate actele pot fi finalizate.

2. Cele două partide vor merge într-o alianță în care vor propune un candidat unic. Aici încă e loc de surprize și de candidați neașteptați.

3. PNL și PDL îl vor izola cât pot de mult pe Traian Băsescu. Vor avea însă nevoie și de voturile lui în turul doi și acesta este momentul pe care îl așteaptă Băsescu

4. Cele două formațiuni vor încerca permanent să transforme campania dintr-una axată pe Băsescu într-o campanie anti-Ponta.

5. Viitorul lor comun depinde de rezultatul în aceste alegeri. Cine ajunge la Cotroceni poate să facă și să desfacă alianțe guvernamentale.

6. Dacă vor pierde vor trebui să construiască opoziția în jurul lor, dar asta va transforma fuziunea într-un proces lung și complicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel