EXCLUSIV: Primul demnitar suspectat de procurori în cazul accidentului din Apuseni

Constantin Voicu
Constantin Voicu

Procurorii care au început ancheta în cazul accidentului aviatic din Munții Apuseni descoperă detalii incredibile pe zi ce trece. Surse apropiate anchetei au declarat pentru DC News că principalul responsabil pentru degringolada din Ministerul Transporturilor pare să fie Constantin Voicu, directorul Direcţiei de Transport Aero-Naval din cadrul Ministerului Transporturilor.

[caption id="attachment_418748" align="aligncenter" width="640"] Constantin Voicu[/caption]

Potrivit anchetatorilor, Constantin Voicu ar fi trebuit să activeze Centrul Operativ din cadrul Ministerului Transporturilor, lucru care nu s-a întâmplat însă. Centrul Operativ al MT are un rol cheie în astfel de situații: îl informează pe ministrul Transporturilor și transmite datele către Comitetul pentru situații de urgență de la MT, care este centrul de decizie în crizele de acest tip. Lipsa de responsabilitate ar putea duce inclusiv la o cerere de reținere din partea procurorilor pe numele lui Constantin Voicu, mai transmit sursele apropiate anchetei.

Mai mult, anchetatorii ar fi fost șocați la aflarea veștii că era cunoscut faptul că stația avionului nu funcționa pe frecvența 406 MHz, cea care ar fi permis localizarea epavei aeronavei.

Cine este Constantin Voicu

Antena3.ro scrie că Direcţia Generală Transport Aero-Naval din cadrul MT a fost înfiinţată special pentru Constantin Voicu, cel care a câștigat postul de director printr-un concurs ce a avut loc la sfârşitul lui 2013.

Constantin Voicu este un fost pensionar de lux al României. În 2010 avea o pensie de 31.000 de lei pe lună. Potrivit legii, pensia se calcula la 80 la sută din veniturile încasate în ultimele trei luni. Aşa că în perioada iulie - septembrie 2008, Voicu a făcut 400 de zboruri pe lună, ajungând la pensia de 31.000 de lei. Sursele spun însă că e imposibil să se zboare atâtea ore într-o lună, semn că multe au fost trecute din pix, mai arată antena3.ro.

Constantin Voicu este liberal, a făcut parte din Clubul Oamenilor de afaceri PNL şi a fost vicepreşedinte PNL în sectorul 5.

Beneficiile cunoscuților

Constantin Voicu a schimbat managementul la Şcoala Superioară de Aviaţie. Acolo a numit ca director general un instructor de zbor fără studii superioare, Ştefan Sârbu, dar care are o mare calitate: a fost coleg cu Voicu Constantin, scrie realitatea.net. Este vorba despre persoana care are în sarcină aprobarea misiunilor de zbor şi a echipajelor care le execută.

La Aeroclubul României a fost numit şef Stelian Cojocaru, un alt coleg de-ai lui Constantin Voicu, de data aceasta de partid, care are studii în domeniul naval.

În 2009, Constantin Voicu, la acea dată director general la Aeroclubul României, a fost destituit prin ordin de către ministrul Radu Berceanu, după multe nereguli constatate și mai ales pentru pensia pe care și-a realizat-o.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel