Accident grav! Plan roșu de intervenție

În urma accidentului rutier cu victime multiple, produs sâmbătă dimineaţă în oraşul Mioveni, a fost activat Planul Roşu de intervenţie, la faţa locului intervenind 12 ambulanţe şi mai multe autospeciale ale pompierilor, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. 

'În cursul acestei dimineţi, la nivelul judeţului Argeş a fost activat Planul Roşu de intervenţie, în urma sesizării faptului că un accident cu victime multiple a avut loc pe DN 73 D, zona Colibaşi, oraşul Mioveni, între un autoturism şi un microbuz. (...) Aproximativ 40 de salvatori din cadrul ISU Argeş, cu şapte ambulanţe SMURD (şase de prim ajutor calificat şi unul de terapie intensivă mobilă), o autospecială cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare şi autospeciala de transport victime multiple, cinci ambulanţe din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş şi trei echipaje ale Poliţiei au acţionat la faţa locului', se precizează într-un comunicat al ISU Argeş.

Conform aceleiaşi surse, intervenţia s-a desfăşurat sub coordonarea prefectului Cristian Soare şi a inspectorului şef al ISU Argeş, colonel Liviu Popescu. 'În urma accidentului au rezultat 12 victime, trei din autoturism şi nouă din microbuz. Dintre cei trei bărbaţi din autoturism, doi se aflau încarceraţi, iar al treilea în stare gravă. S-a intervenit pentru descarcerarea acestora şi acordarea îngrijirilor medicale necesare, dar din păcate cei doi au fost declaraţi decedaţi', se mai arată în comunicat. Celelalte victime din microbuz au primit îngrijiri medicale şi au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Pe timpul desfăşurării intervenţiei, traficul rutier a fost deviat pe o rută ocolitoare. Doi oameni au murit şi mai mulţi au fost răniţi, sâmbătă, în urma accidentului rutier produs în oraşul Mioveni, în zona unei treceri la nivel cu calea ferată. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că un tânăr de 27 de ani din comuna Vultureşti, care conducea un autoturism, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un microbuz care circula regulamentar.

În urma accidentului au murit pe loc şoferul autoturismului şi un minor de 17 ani, pasager pe locul din dreapta. Un alt tânăr rănit în accidentul rutier de la Mioveni a fost transportat la Bucureşti cu un elicopter SMURD. Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel