Acțiunea instanței după ce ASF a cerut falimentul ASTRA Asigurări

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cere Tribunalului București intrarea în faliment a societății Astra Asigurări. 

A fost termen la Tribunalul București, luni, în vederea luării unei decizii în ceea ce privește intrarea în faliment a societății Astra Asigurări. Instanța nu a luat o decizie, ci a amânat-o, potrivit economica.net

ASF a cerut falimentul Astra Asigurări încă de la sfârșitul lunii august, când a decis și retragerea autorizaţiei de funcţionare a companiei.

Amânarea deciziei instanței după și la amânarea despăgubirilor clienților Astra Asigurări. Legea spune că falimentul unei societăți este stabilit de o instanță judecătorească. Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) efectuează plățile către creditorii de asigurări în limita plafonului de 450.000 de lei pe creditor de asigurare. La 1 octombrie 2015, FGA a încheiat proiectul de transfer al dosarelor de daună. A preluat 57.210 dosare de daună, inclusiv dosare de răscumpărare, și 2.046.604 de contracte de asigurare în vigoare. 

Astra Asigurări este deținută în proporție de 99% de firme controlate de omul de afaceri Dan Adamescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel