Abdicarea lui Juan Carlos: Mesajul Majestății Sale Regelui Mihai I

Casa Regală a României a dat publicității Mesajul Majestății Sale Regelui Mihai I, la abdicarea Regelui Spaniei Juan Carlos. Casa Regală a Spaniei a fost extrem de apropiată de Familia Regală din România, Majestatea Sa Regina Sofia fiind prezentă la toate evenimentele dinastice din țara noastră.

Vezi și: Regele Spaniei, Juan Carlos, A ABDICAT. Cum comentează Chirieac această decizie

Mesajul MS Regelui Mihai:

Prin aceste rânduri doresc să împărtășesc societății românești emoția și admirația pe care le simt în ceasul de față pentru Regele Juan Carlos I al spaniolilor.

Am fost martorul unei bune părți din istoria contemporană a Spaniei, un timp al sacrificiului, al schimbării, al satisfacției și al împlinirilor. Pot spune, deci, cu toată chibzuirea, că regele Juan Carlos este unul dintre cei mai însemnați oameni de Stat ai Europei ultimei jumătăți de secol.

Prin darul de cârmuitor, prin devotamentul său și prin forța de a întruchipa democrația,Majestatea sa este o valoare nepereche a familiei demne a națiunilor libere.

Mă uit cu afecțiune și încredere către admirabilul meu văr și, prin el, către întreaga țară a spaniolilor, frații noștri întru latinitate.

Mihai

Citește și: Cine este Prințul Felipe, viitorul rege al Spaniei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel