A cerut DNA informații despre Victor Ponta? Răspunsul Guvernului

Guvernul răspunde cu promptitudine solicitărilor venite dinspre Parchete, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, întrebat dacă Executivul a primit de la DNA o solicitare legată de informaţii privind Memorandumul cu KazMunayGas semnat de fostul premier Victor Ponta.

"Nu putem comenta cazuri punctuale, dar Guvernul, ca practică generală, răspunde solicitărilor venite de la Parchete cu promptitudine. Nu e o chestiune politică să o detaliez aici, e o chestiune tehnică între instituţii. (...) La orice solicitare, Secretariatul General al Guvernului răspunde. (...) E o chestiune tehnică între SGG şi Parchete", a afirmat Iolu, potrivit Agerpres.

Potrivit unui articol EurActiv.ro, fostul premier Victor Ponta "este vizat de o anchetă a DNA în legătură cu modul în care, printr-o hotărâre de guvern pe care a semnat-o, compania kazahă KazMunayGas a scăpat de plata a 600 de milioane de dolari, datoria istorică a Rompetrol".

În articolul respectiv se mai precizează că: "Procurorii DNA au ridicat documentele privind memorandumul de întelegere cu KazMunayGas, conform unor surse guvernamentale". Oficiali ai DNA au spus, pentru sursa citată, că nu se confirmă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel